Технології

Секретний підводний дрон американців показали наживо

Share

Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA) опублікувало нові зображення дрону Manta Ray. Фото зроблено під час підводних випробувань робочого прототипу. За даними TWZ, вони проходили біля узбережжя Південної Каліфорнії у лютому та березні 2024 року.

Розробкою Manta Ray займається американська військово-промислова компанія Northrop Grumman. Величезний підводний планер призначений до виконання підводних місій без участі людини. Назва дрона відсилає до однойменного вигляду скатів, на яких апарат схожий своїм зовнішнім виглядом.

Технічні характеристики секретного підводного апарату не розголошуються. Джерело пише, що Manta Ray може пересуватися на великі відстані та довго працювати без підзарядки. Ключова частина його функціонування пов’язана з додаванням енергозберігаючих технологій, що дозволяють переходити в режим зниженого енергоспоживання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Конструкція Manta Ray відрізняється модульною збіркою. Це дозволяє перевозити дрон частинами і швидко збирати на місці запуску. За даними DARPA, нещодавні випробування підводного дрона «продемонстрували його гідродинамічні характеристики в морі, включаючи операції під водою з використанням усіх режимів руху та кермового керування апарату: плавучості, гребних гвинтів та поверхонь керування».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Зброя
  • Останні записи

    Qualcomm перестає постачати компоненти для Huawei до США

    Влада США зупинила поставки компонентів американської компанії Qualcomm для китайської Huawei Technologies, імовірно, у відповідь…

    17.05.2024

    ASUS розкрила характеристики свого ноутбука на Snapdragon X Elite

    В'єтнамське відділення ASUS випадково опублікувало зображення та характеристики першого ноутбука компанії з процесором Qualcomm Snapdragon…

    17.05.2024

    Motorola представила новий смартфон у якого задня панель з дерева

    Сімейство смартфонів Motorola поповнила флагманська модель X50 Ultra. Крім потужного заліза, просунутої камери та «кіберспортивного»…

    17.05.2024

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024