Як пережити спеку в квартирі та будинку без кондиціонера?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, найкращим і найпростішим способом є покупка кондиціонера. Саме він може за лічені хвилини охолодити повітря в приміщенні до прийнятної для вас температури. І хоча існують досить бюджетні моделі, не у всіх є зайві фінанси. Тому розглянемо інші (підручні) способи охолодити квартиру або будинок.

Як пережити спеку в квартирі та будинку без кондиціонера?

10+ перевірених методів!

❶ Закрийте прямий доступ сонячних променів в приміщення. Відмінними помічниками в цьому стануть жалюзі і штори. Штори бажано використовувати світлих тонів, а жалюзі з відбивною поверхнею.

❷ Не провітрюйте приміщення вдень. Хоча, циркуляція повітря в приміщенні і може полегшити страждання, але так тільки здається, гаряче повітря посприяє задусі і температура зросте. Краще зробіть це вночі, коли повітря буде прохолоднішим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

❸ Розпилювач для води. Контрастний душ і прохолодна ванна – це перевірені способи в боротьбі зі спекою. Але ми не можемо проводити весь день у ванній кімнаті, нажаль. Тому приготуйте розпилювач для води, ви зможете охолодити тіло, періодично пшикаючи на нього. Так само не забувайте розпорошувати воду на штори і в повітря.

Вентилятори для охолодження

❹ Вентилятор – це перше, після кондиціонера, про що замислюються влітку. До того ж, це дуже недорогий і швидкий спосіб охолодити приміщення. Але якщо до його включення виконати всі попередні пункти, то вам буде набагато легше.

❺ Для спеки характерні гаряче повітря і задуха. Приготуйте миску з холодною водою або льодом і поставте перед вентилятором – це остудить і зволожить повітря. Так само ви можете придбати або зробити своїми руками зволожувач повітря.

❻ Мийте руки і вмивайтеся тільки прохолодною або холодною водою. Якщо від спеки почалася нудота і запаморочення, слідуйте інструкції:

  • включіть кран з холодною водою, підставте зап’ястя і стійте так кілька хвилин
  • потім підставте ліктьові згини і по можливості всі місця пульсації
  • процедура займе не більше 5-10 хвилин, але допоможе організму охолонути

❼ Не забувайте, що готувати при + 35 не бажано і навіть небезпечно для здоров’я. Відмовитися від готування буде не складно тому, що при дуже високій температурі повітря апетит знижується і єдине, що вимагає організм – вода.

❽ Пийте від 1.5-2 літра в день. Впізнали цю фразу? Так-так, її говорять всі статті про схуднення і дієтологи. Але зараз до цього потрібно дійсно прислухатися, адже від водного балансу в організмі залежить ваше самопочуття.

Тільки вентилятори і нічого більше

❾ Постарайтеся виключити всі електричні прилади. Мікрохвильовка, чайник, електрична плита, настільна лампа – вони всі виділяють тепло. Бажано, залишити тільки холодильник і вентилятор.

❿ Регулярно робіть вологе прибирання. І на певний час приберіть килими.

❿+ Якщо температура занадто висока і попередні методи не допомагають, радимо намочити простирадла і завісити балкон і всі вікна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.