США показали випробування групи перспективних безпілотників

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Агентство перспективних оборонних розробок міністерства оборони США (DARPA) показало відеоролик про перспективні БПЛА проекту Gremlins.

Відео опубліковано на каналі агентства в YouTube.

Як пише N+1, у ролику є документальна зйомка декількох етапів випробувань прототипів нових апаратів, включаючи запуск з підкрильних пілонів транспортного літака C-130 Hercules і перевірку роботи системи вилову “гремлінів” у повітрі.

Проект передбачає створення невеликих безпілотників, здатних об’єднуватися в групи і спільно виконувати різні завдання. Найімовірніше, “гремлінів” запускатимуть з бомбардувальників B-52 Stratofortress і B-1B Lancer, а також з транспортних літаків C-130 Hercules/Super Hercules з висоти 12,2 тисячі метрів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апарати зможуть розвивати швидкість до 0,8 числа Маха. Тривалість польоту безпілотників становитиме не менше ніж одна-три години, а дальність дії – 555-926 кілометрів. Після виконання завдання “гремліни” будуть повертатися на літак-носій.

Демонстраційні випробування “гремлінів” і системи їх вилову планують провести в середині 2019 року. Під час випробувань планується запустити, а потім зловити в повітрі чотири безпілотні апарати.

Так, після виконання завдання безпілотники будуть підлітати до транспортного літака з системою вилову і за допомогою спеціальної штанги прикріплятися до кранштейну з тросом, що викидається з літака. Почасти, функціонування системи вилову аналогічне системі дозаправки в повітрі типу “шланг-конус”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.