Українських солдатів вчитимуть звільняти міста

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ (військова частина А4150, також відомий як Яворівський військовий полігон) оголосив тендер на виконання робіт із «Будівництва навчального місця «Бій в населеному пункті».

На будівництво планується витратити 39,68 млн. грн. Торги відбудуться 11 травня. Роботи із будівництва об’єкту повинні закінчитися до 31 грудня поточного року, пише ukrmilitary.com.

Тренувальні комплекси, а іноді й цілі штучні міста, для відпрацювання специфіки бою у місті широко використовуються у світі для підготовки військових та поліцейських сил.

У 2016 році подібний комплекс збудований у Литві – на території у 15 гектарів було побудовано 26 об’єктів: житлові будинки, школа, церкви, поліцейський відділок, магазин, стадіон, автобусна зупинка, вулиці, тротуари, ігрові дитячі майданчики та інші будівлі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А ось як виглядає ціле навчальне місто Jeoffrecourt на 5 тис. мешканців, збудоване французькою армією у Навчальному центрі міських операцій (Сіссонн, департамент Ена):

фото © Gratiane de Moustier / Juliette Demey

Нагадаємо, що минулого року на Яворівському військовому полігоні також був створений штатний батальйон позначення дій противника (сили OPFOR).

Роль OPFOR, полягає в імітації противника, тим самим створюючи реалістичну підготовку для підрозділів, що проходять через навчальний центр. Інструменти, такі як лазерна система імітації бою (MILES), допомагають моделювати ефекти бою, але саме непередбачуваність справжніх бійців OPFOR, робить боротьбу справді реальною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.