Найбільші танки в історії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Їх боялися довгий час. 

Сьогодні бронетанкові війська розвиваються абсолютно не так, як це відбувалося в XX столітті. Сучасні конструктори все більше роблять ставку на технологічність, легкість, швидкість, маневреність і навіть компактність бойових машин. Однак, коли танки тільки з’явилися, інженери мислили в абсолютно протилежному напрямку, і ці десять машин яскраве тому свідчення, передає Телеграф .

1. Об’єкт 279

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Найбільші танки в історії.  фото

Габарити цього з’явився в 1957 році танка складають 9.8х3.6 метра. Важить машина більше 60 тонн. Танк так і залишився експериментальним. Допускати до випробувань його не стали через занадто низьку маневреність і швидкість.

2. TOG I

Найбільші танки в історії.  фото

Британський танк від 1940 року. Його габарити складали 10.1х3.1 метра. Важила машина 65 тонн. Велика, неймовірно довга і найголовніше – абсолютно неповоротка, вона виявилася абсолютно марною в умовах реального бою. Цікаво, що незважаючи на величезну масу у TOG I була дуже слабка броня.

3. Т-28 Turtle

Найбільші танки в історії.  фото

Американський танк, до розробки якого приступили в 1943 році. Через бюрократичну тяганину на поле бою ця машина так і не потрапила, однак прогрес розробки не був втрачений. Згодом концепт 28-го американці використовували для створення нового танка. Габарити танка становили 10х3.2х2.8 метра. Споряджена маса досягала 86 тонн. У нього також була дуже міцна лобова броня.

4. А-30 Tortoise

Найбільші танки в історії.  фото

Британська «черепаха» з’явилася в 1943 році і мала габарити 10х3.9х3 метра. Швидкість руху танка (максимальна) становила всього 19 км / ч, так що його назва була цілком заслуженою і виправданим. Те ж саме стосується і інженерів, які його робили. Завершили проект вже після закінчення війни.

5. Е-100

Найбільші танки в історії.  фото

Передовий німецький танк, який повинен був привернути поля бою Другої світової війни. Машина вийшла дійсно дуже вдалою і далеко не найменшою. Її довжина становила 12 метрів, ширина 4 метри, а висота 3.2 метра. Важив танк 140 тонн. На щастя, Німеччина програла раніше, ніж Е-100 встиг потрапити на поле бою.

6. Maus

Найбільші танки в історії.  фото

Це не танк, а самохідна артилерійська установка Німеччини з іронічною назвою «Миша». Одна з найбільших в своєму класі в історії. Габарити САУ становили 10.2х3.5х3.6 метра. Важила «Мишка» 180 тонн. Кілька таких в самому кінці війни захопив Радянський Союз. Один трофей зберігся до наших днів. Подивитися на нього можна в бронетанковому музеї Кубинці.

7. FCM F1

Найбільші танки в історії.  фото

Французький танк, до розробки якого приступили в 1939 році. Машину забезпечили відразу двома вежами різного рівня. Важила бойова машина 145 тонн. Габарити її при цьому становили 12х3.6 метра. Розробка танка канула в лету після окупації Франції Німеччиною.

8. Kolossal-wagen

Найбільші танки в історії.  фото

Інноваційний танк часів Першої світової війни, який розробила (звичайно ж) Німеччина. Правда, проект знищили самі німці, так як до заводу вже наближалися війська Антанти. Відомо, що габарити бойової машини були 13х3х3.5 метра.

9. Char 2C

Найбільші танки в історії.  фото

Вкрай неповороткий французький танк, який був знятий з озброєння в 1940 році. Габарити цього гіганта становили 10.2х3х4 метра. Танк також споживав просто жахливе кількість палива – 1000 літрів на 100 км шляху.

10. «Цар-танк»

Найбільші танки в історії.  фото

Справжня фортеця на лафеті створена в Росії в розпал Першої світової війни. Максимальна швидкість цього велета становила 17 км / год. Застосування собі танк так і не знайшов. У 1923 році його чекала сумна доля. Бойову машину просто розібрали на брухт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.