Показати реальність, а не картинки. У США презентували зброю нового покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вартість озброєнь висока, але вона дозволяє мати мир.

У Вашингтоні відкрилася найбільша у Сполучених Штатах Америки військова виставка. Як повідомляється у сюжеті ТСН.Тиждень, новий тренд розробок – реальність. Іграшкове начиння керує силами грандіозної руйнівної сили, коли мозок сприймає зображення як абсолютно реальну картинку.

На відміну від російських мультиків, якими Путін лякав світ, розповідаючи про надсучасні російські ракети, у Штатах все можна помацати руками. Однак не все можна знімати. До деяких стендів буквально заборонено підходити з камерою, тому що йдеться про справжні зразки інтелектуальної зброї. Зразки хоч зараз готові до використання. Деякі представлені макетами лише тому, що справжні експонати не поміщаються навіть у велетенських залах. Есмінець із лазерною пушкою на ролику вже зараз стоїть на службі армії США.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

На виставці представлена була гвинтівка, кут ураження якої 30 градусів. Хоч приціл, звичайно, є, але снайпером бути не треба. Такий постріл б’є одразу на усіх частотах і від’єднує дрона від бази управління, ліквідує контроль. Зараз одна така гвинтівка у базовій комплектації коштує 30 тисяч доларів, що у кілька разів дорожче хорошого автомата. Але автоматом дрон не зіб’єш.

Війна нового покоління – не протистояння людей, а змагання технологій.

За відвідувачами в залі пильно стежить камера – частина ультрасучасної системи нічного бачення. Вона показує повну картину нічного поля бою з надзвичайною деталізацією. Чітке інфрачервоне зображення можна побачити на відстані 20 кілометрів.

Хоча усе це коштує шалених грошей, у масштабах армій нові технології насправді зменшують державні витрати, а не збільшують. “Для тренувань ми використовуємо живу зброю і віртуальний простір – це значно зменшує вартість навчання. Ми симулюємо мішень і, завдяки сенсорам, встановленим на зброю, стрілок робить віртуальний постріл і бачить, куди поцілив”, – розповів менеджер проекту Джошуа Гьюстон.

Окремі лекції проводять щодо інформаційно та кібервійнах. Для України захистити свої мережі чи не важливіше, ніж отримати від Америки довгоочікувані Джавеліни, бо атаковані хакерами банки, авіація, атомні станції чи енергомережі здатні зламати країну швидше за танковий наступ. “Найголовніше – захистити мережі від зламу, постійно в новинах розповідають про успішні хакерські атаки на великі компанії. Наша ідея в тому, аби максимально убезпечувати передачу данних від одної точки до іншої – і лише в одному напрямку, аби в зворотній бік жодна інформація йти не могла”, – сказав комп’ютерний інженер Чад Вромен.

 

Крім залізних, пластикових та скляних на виставці є живі експонати. Собаки – доведений наукою і досвідом факт – допомагають реабілітувати військових. Вижити треба не тільки на фронті, а й повернувшись з війни. Україна саме зараз переживає хвилю самогубств серед АТОвців і досвід порятунку нам вкрай потрібен.

“Ми тренуємо собак-супутників для поранених ветеранів, але найбільшим сенсом у цьому є те, що наші тренери – теж військові. Ми називаємо це реабілітацією шляхом виконання місії. Псів тренують по 16-18 місяців. Вони в нас дуже талановиті, це прекрасна терапія”, – зазначила тренувальниця Алісон Пітчер.

Усі штуки розроблені заради війни, але вони легко прислужаться і в мирному житті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.