Apple може випустити недорогі MacBook наступного року, щоб збільшити поставки

Apple може випустити недорогі MacBook наступного року, щоб збільшити поставки
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого місяця повідомлялося, що Apple розглядає можливість випуску нової лінійки доступних MacBook вже у другій половині 2024 року. Аналітик Apple Мінг-Чі Куо підтверджує цю інформацію, пояснюючи це тим, що недорогі моделі MacBook можуть допомогти збільшити обсяги поставок для компанії.

За словами Куо, цього року Apple зіткнулася зі зниженням поставок MacBook через обмежену доступність чіпа M2. Куо припускає, що Apple могла б випустити MacBook на базі M3, незважаючи на низькі обсяги виробництва, замість того, щоб продовжувати продавати моделі на базі M2. Це був би один зі способів збільшити поставки MacBook, а якщо і це не спрацює, то це може підвищити ймовірність запуску оновленого MacBook Pro у 2025 році.

Саме тут плани Apple щодо доступного MacBook стають у нагоді, оскільки це може стати ще одним способом збільшити продажі. Куо каже, що з бюджетною лінійкою MacBook Apple може розраховувати на 8-10 мільйонів одиниць на рік. Підтвердження цьому поки що немає, і це те, що Apple “може розглянути”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляється, бюджетні MacBook від Apple відрізнятимуться від нинішньої лінійки, оскільки будуть виготовлені з “інших матеріалів”. Ці MacBook все ще матимуть металевий корпус, але компоненти, що використовуються в апаратній частині, будуть порівняно дешевшими, ніж ті, що використовуються в нинішніх MacBook.

Apple планує конкурувати з Chromebook від Google за допомогою своїх доступних MacBook. Chromebook користуються особливою популярністю серед студентів. Хоча Google пропонує власні Chromebook у серії Pixelbook, вона також співпрацює з іншими OEM-виробниками, включаючи Asus, Dell, HP і Lenovo.

Apple планує запустити недорогі MacBook десь у другій половині 2024 року. До цього ще є час, але ми можемо побачити нові комп’ютери вже 31 жовтня на заході Apple ” Scary Fast”. За чутками, Apple випустить новий iMac і навіть нові MacBook Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.