Точність 92%: пристрій вчать читати людські думки

Стартап Neuralink, яку заснував Ілон Маск, зараз працює над технологією “читання думок”. Розробники планують застосовувати таку технологію, щоб люди змогли спілкуватися з комп’ютером.

Про це пише naked-science.

Пристрій, який має зчитувати думки, складається з навушників і чотирьох електродів, які зчитують нервово-м’язові сигнали людини. Штучний інтелект їх обробляє і визначає, що хотів сказати користувач.

Прототип вже тестували на десяти добровольцях. Кожному з них було потрібно 15 хвилин, щоб персоналізувати пристрій. Кількість слів у наборі алгоритму обмежена, тож піддослідним запропонували вирішити арифметичні операції. Середня точність розпізнавання склала 92%.

Творці вважають, що винахід пригодиться людям, яким необхідно спілкуватися там, де заборонена гучна мова або дуже шумно.

Що таке Neuralink? Це американський стартап, що спеціалізується на нанобіотехнологіях. Один з головних напрямків роботи компанії є розробка інтерфейсів для надшвидкої взаємодії між машиною і людським мозком. Компанія створена 2016 року за участю Ілона Маска.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.