Дані 87 млн ​​користувачів Facebook можуть зберігатися в РФ – екс-співробітник Cambridge Analytica

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дані, які були зібрані фірмою Facebook у більш ніж 87 млн користувачів, можуть зберігатися в Росії, повідомляє CNN з посиланням на колишнього співробітника Cambridge Analytica Крістофера Уайлі.

Уайлі повідомив, що число користувачів Facebook, чия особиста інформація була отримана компанією Cambridge Analytica, може перевищувати 87 млн, визнані керівництвом соціальної мережі.

Колишній співробітник Cambridge Analytica заявив, що багато людей мають доступ до даних. Також існують ризики, що зібрані дані можуть зберігатися в Росії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Вони можуть зберігатися в різних частинах світу, включно з Росією, враховуючи той факт, що професор, який керував процесом збору даних, літав з Великобританії в Росію”, – сказав Уайлі.

Олександр Коган, російський науковий співробітник, який читав лекції в Санкт-Петербурзькому державному університеті, зібрав дані мільйонів американців з Facebook. Потім він продав їх компанії Cambridge Analytica, яка займалася президентською кампанією президента Дональда Трампа в 2016 році.

Нагадаємо, на Facebook обрушилася хвиля критики після того, як з’ясувалося, що протягом багатьох років компанії було відомо, що британська Cambridge Analytica збирала дані мільйонів своїх користувачів, але довіряла заявами лондонської фірми, що та видаляє інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.