Що не так із штучним інтелектом?

В інтерв’ю Washington Post Маск порівняв ШІ із «викликанням диявола», яке рано чи пізно стане успішним.

Також, за словами Маска, штучний інтелект може спровокувати третю світову війну, коли супер-інтелектуальні машини зможуть отримати доступ над основними сферами життя в світі.

Людиноподібні роботи з Boston Dynamics вміють повторювати рухи людей та виконувати їхні прості функції

Суперкомп’ютери, за словами винахідника, можуть стати «безсмертним диктатором». Такий диктатор не втече до Ростова і не піде у відставку, втекти від нього буде неможливо.

Фільм-попередження

Фільм називається «Чи ти довіряєш цьому комп’ютеру?» (Do you trust this computer?). У цій документальній стрічці Кріса Пейна Маск з іншими експертами попереджає про небезпеку того, що розумні машини все відіграють все більшу роль в нашому житті.

Вони накопичують все більше персональних даних, розвивають науку та медицину, і вже стоять на порозі створення нової форми суперінтелекту, майже без втручання у процес самих людей.

«Ми йдемо до цифрового суперінтелекту, який на порядок перевершить будь-яку людину, — говорить Маск у фільмі.

Прем’єра фільма відбулась 5 квітня у Лос-Анжелесі. У картині, окрім Маска, представлені думки інших експертів з технологій та безпеки, що певні: люди все більше втрачають зв’язок із технологіями, надаючи їм все більше сил та здібностей, яких ніколи не зможе повернути людство.

«Це дуже важливо, — сказав Маск на прем’єрі фільму. — Це вплине на наше життя так, як ми навіть не можемо уявити».

Ми пропонуємо вам повну версію цього фільму. Англійською мовою.