Штучний інтелект може стати «безсмертним диктатором», – Маск

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Маск побоюється, що штучний інтелект переживе окремих лідерів і створить власну структуру гноблення. 

Штучний інтелект, створений авторитарними урядами, може стати безсмертним диктатором, від якого ніхто не зможе врятуватися. Про це заявив директор компаній SpaceX і Tesla мільярдер Ілон Маск в документальному фільмі Кріса Пейна “Довіряєш ти цьому комп’ютеру”, передає інтернет-видання liga.net .

За словами Маска, авторитаризм не є чимось новим, але, по крайній мірі, Муссоліні і Гітлер померли. Він побоюється, що в епоху технологій штучний інтелект, створений авторитарними урядами, переживе окремих лідерів і створить постійну структуру гноблення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Це дуже важливе питання, це вплине на наше життя так, як ми не можемо собі уявити зараз”, – сказав він глядачам в четвер увечері на прем’єрі фільму в Лос-Анджелесі.

Відзначається, що з огляду на те, як Росія вже використовує алгоритми для підриву демократій, а Китай планує запустити систему соціального кредиту для моніторингу своїх громадян в реальному часі до 2020 року, це не здається надуманим.

13 березня повідомлялося, що засновник компанії SpaceX виступає за створення регуляторного органу, який буде стежити за безпекою розробок штучного інтелекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.