Categories: Технології

Facebook роками зливав телефонні номери користувачів

Share

Головний технічний директор Facebook Майк Шропфер визнав, що в соцмережі була присутня серйозна проблема безпеки, на яку його підлеглі не звертали уваги. Номер телефону, з яким реєструвався користувач, за замовчуванням додавався в публічно доступну інформацію, через що сторонні додатки могли дізнатися його і пов’язати з конкретною людиною. Більш того, будь-який номер можна було вставити в пошук по соцмережі, щоб дізнатися, кому він належить.

Шропфер заявив, що в налаштування приватності були внесені зміни – тепер номер телефону прихований від сторонніх додатків і по ньому не можна обчислити користувача. За його словами, раніше в компанії не знали, в яких масштабах використовується ця загроза безпеки, розуміння прийшло лише після проведення аудиту.

Аудит також показав, що британська компанія Cambridge Analytica отримала доступ до даних про 87 мільйонах акаунтів, а не до 50 мільйонів, як заявлялося раніше. Ці дані використовувалися в тому числі для показу таргетованої політичної реклами, яка забезпечувала тонку маніпуляцію громадською думкою і могла вплинути на результати виборів президента США в 2016 році. 9 квітня Facebook почне оповіщати користувачів, чиї дані потрапили до Cambridge Analytica, а у верхній частині стрічки з’явиться посилання на інформацію про те, які програми збирають і використовують особисті дані і як забрати у них таку можливість.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глава Facebook Марк Цукерберг заявив, що від витоку не постраждав жоден співробітник соцмережі, він нікого не звільнив. Цукерберг взяв всю відповідальність на себе і сказав, що вчиться на помилках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024

    Huawei Pura 70 Ultra виявився майже на 100% зроблений із китайських компонентів

    Флагманський смартфон Huawei Pura 70 Ultra знову розібрали блогери — але цього разу не для…

    29.04.2024

    Що насправді впливає на швидкість роботи смартфона

    Вважають, що швидкість роботи смартфона безпосередньо залежить від продуктивності процесора та оптимізації, яку провів виробник.…

    29.04.2024

    Beats готується представити навушники Apple Beats Solo Buds та Solo 4

    Згідно з останнім витоком, компанія Apple планує випустити свої нові продукти під брендом Beats наступного…

    29.04.2024

    Nintendo Switch 2 втратить свою фірмову фішку

    Гравці більше не почують приємного натискання кріплення джойконів. Про це пише іспанське видавництво Vandal.  За…

    29.04.2024

    В мережу потрапили ціни на новий Samsung Galaxy F55 5G

    Південнокорейський технологічний гігант Samsung нещодавно представив на індійському ринку новітні смартфони Galaxy M15 5G і…

    29.04.2024