Головна Технології 10 головних нововведень Windows 10 Redstone 4

10 головних нововведень Windows 10 Redstone 4

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення Spring Creators Update принесе кілька помітних нововведень, а також безліч дрібних поліпшень.

Цієї весни Windows 10 чекає велике оновлення, назване 2018 Spring Creators Update. Нова версія Windows носить кодове ім’я Redstone 4. Давайте подивимося, чим нас порадує Microsoft на цей раз.

1. Тимчасова шкала

Windows 10 Redstone 4: тимчасова шкала

Timeline – це звичний Task View Windows 10, але з деякими додатковими можливостями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб вивести на екран тимчасову шкалу, досить клацнути по відповідному значку на панелі задач або натиснути Windows + Tab. Ви побачите всі вікна, відкриті вами за останній місяць, і зможете повернутися до будь-якого з них.

Timeline синхронізується з вашим обліковим записом Microsoft. Так що ви можете, взявши ноутбук або планшет, продовжити роботу з тими ж файлами і сайтами, що були відкриті на стаціонарному ПК.

Надалі Microsoft планує додати в Timeline угруповання завдань і синхронізацію з Android і iOS.

Ця функція була анонсована ще для Redstone 3 (жовтень 2017 го), але її вихід був відкладений до наступного великого оновлення.

2. Обмін з пристроями поблизу

Near Share – це щось на зразок AirDrop в пристроях Apple. Ця функція дозволяє ділитися будь-яким контентом (файлами, фотографіями, посиланнями) з розташованими поблизу пристроями по Bluetooth. Щоб відправити що-небудь на інший пристрій, клацніть «Обмін з пристроями поблизу» в «Центрі дій» на панелі завдань. Або ви можете скористатися меню «Поділитися» в будь-якому додатку.

При цьому Microsoft має намір видалити з Windows 10 функцію «Домашня група». Передбачається, що користувачі будуть обмінюватися файлами через Near Share або OneDrive.

3. Помічник фокусування

Windows 10 Redstone 4: фокусування

«Помічник фокусування» – це покращений і перероблений режим «Не турбувати». Він автоматично включається під час запуску презентацій, ігор або інших повноекранних додатків. Його можна також активувати у вказаний користувачем час.

«Помічник фокусування» привласнює певні пріоритети різним типам повідомлень. Користувач може отримувати важливі повідомлення навіть в повноекранному режимі, а фонові будуть відключені. Після виключення функції можна буде переглянути список усіх пропущених повідомлень.

4. Засіб перегляду діагностичних даних

Windows 10 Redstone 4: діагностичні дані

Microsoft стурбована невдоволенням користувачів з приводу телеметрії, яка відсилається. Тому корпорація має намір зробити дані телеметрії більш зрозумілими і прозорими.

Засіб перегляду діагностичних даних тепер є в «Параметрах системи». Цей інструмент дозволить користувачам подивитися, які саме дані надсилаються в Microsoft. Крім того, тут можна змінити обсяг інформації, яка відсилається телеметрії.

5. Підтримка Progressive Web Apps в Microsoft Store

Progressive Web Apps – це веб-додатки, які можуть запускатися офлайн у власному вікні і показувати повідомлення, як і звичайні програми. Їх можна закріпити на панелі завдань.

Progressive Web Apps завантажуються через Microsoft Store. Або ви можете встановити їх через Edge .

6. Удосконалений додаток «Люди»

Windows 10 Redstone 4: люди

Функція «Люди», що з’явилася в минулому оновленні, була вдосконалена. Тепер ви можете перетягувати свої контакти на панель задач.

Всього можна розмістити до десяти контактів. Розміщені контакти можуть відправляти вам повідомлення і анімовані емодзі . Крім того, Windows 10 буде пропонувати вам інтегрувати функцію «Люди» в сторонні додатки, які її підтримують.

7. Завантаження шрифтів з Microsoft Store

Windows 10 Redstone 4: шрифти

У цьому Creators Update Microsoft знову приготувала дещо для дизайнерів і веб-розробників. Нововведення покликане полегшити роботу зі шрифтами .

Вони тепер управляються через нову панель в «Параметрах». Тут же можна встановлювати нові шрифти з Microsoft Store.

8. Удосконалений рукописний ввід

Рукописний ввід в Redstone 4 теж зазнав деяких змін. Були додані нові жести і можливість вибирати шрифт введення. Набирати текст можна буде однією рукою, не відриваючи палець від сенсорної клавіатури. Крім того, ви зможете здійснювати рукописний ввід в більшості текстових полів, наприклад в «Параметрах системи».

Ще в новій версії Windows 10 система буде пропонувати вам емодзі при введенні певних слів. Наприклад, слова «єдиноріг» або «черепаха» відобразять відповідні емотікони.

9. Вхід без пароля

Поки що ця функція доступна тільки для Windows 10 S, але пізніше її планується ввести і в інші редакції системи. За допомогою Windows Hello ви зможете розблокувати комп’ютер без пароля через смартфон на Android або iOS. Для цього знадобиться встановити додаток Microsoft Authenticator.

10. Покращений інтерфейс

Windows 10 отримала безліч дрібних нововведень в зовнішньому вигляді. Концепція інтерфейсу Redstone 4 називається Fluent Design. Вона з’явилася в попередньому оновленні. Кольори і шрифти в меню «Пуск», «Параметрах» і «Центрі повідомлень» стали контрастніші, в інтерфейсі додалися анімації і прозорость.


Це лише основні нововведення в Windows 10 Redstone 4. Ознайомитися з більш повним списком ви можете на сайті Microsoft.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: