Categories: Технології

Франція і Китай будують величезний дирижабль

Share

Франція спільно з Китаєм має намір підкорювати небеса за допомогою дирижаблів. Проект Flying Whale повинен стати 170-метровим дирижаблем, який буде піднімати і транспортувати пиломатеріали з глибоких лісових масивів. Перший політ очікується в 2021 році.

Що повідомили

Новинка, як стверджується, зможе піднімати до 60 тонн вантажу, однак при цьому не буде вимагати спеціальних швартовочних пілонів. Компанія вже отримала близько 200 млн євро інвестицій. Як заявив засновник компанії Себастіан Бугон, подібні складання виправдовує тільки ринок деревини.

Як повідомляється «Літаючий кіт» буде вдвічі довшим Boeing 747 і отримає жорстку структуру з окремими балонами, що дозволить йому краще протистояти вітру. Рушіями виступлять дизельні або електричні мотори невеликої потужності. При цьому, за словами Бугона, він зможе працювати в безпілотному режимі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіщо потрібен такий дирижабль

Крім лісозаготівель він може використовуватися для транспортування негабаритних деталей і механізмів, а також нафти. При цьому відзначимо, що цей проект, як і участь в ньому китайської сторони вельми цікаво в контексті експансії Китаю на Далекий Схід, де, за даними соціальних мереж, йде масштабна вирубка лісу і відправка його в КНР.

До слова, це не єдиний проект такого роду на сьогоднішній день. Подібний дирижабль є у Lockheed Martin, його будує з розрахунку на нафтогазову галузь. При цьому вже є замовлення на 12 одиниць на загальну суму $ 480 млн. Правда, ці дирижаблі не мають жорсткої рами і розраховані на 20 тонн.

Є аналог LMH-1 від Northrop Grumman Corp. і Hybrid Air Vehicles Ltd., який базується на невдалому проекті військового дирижабля.

Дирижаблі в сучасному світі

Після загибелі «Гінденбурга» в 1937 році фактично дні дирижаблі були полічені. Однак сучасні технології можуть повернути їх. Адже зараз замість водню можна використовувати гелій, який на початку XX століття був дорогим. Можна оснастити їх автопілотами, системами контролю і так далі, що дозволить відродити пасажирські перевезення.

Крім цього, дирижаблі можуть стати ретрансляторами сигналу, стартовими майданчиками легких ракет і так далі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: укр
  • Останні записи

    Власники Android не можуть надіслати відео WhatsApp

    Користувачі Android-смартфонів зіткнулися з неприємною проблемою – не вдається відправити відео до WhatsApp. При спробі…

    30.04.2024

    Чутки: середньобюджетний Huawei nova 13 Pro отримає флагманський процесор

    Huawei готується до випуску смартфонів середнього класу nova 13 Pro та 13 Ultra, і в…

    30.04.2024

    Українцям розповіли про ризики використання громадського Wi-Fi

    Провідний експерт нашого сайту Митник Михайло попередив про ризики, пов'язані з використанням незахищених громадських точок…

    30.04.2024

    Epic Games анонсувала повернення Fortnite на iOS та iPadOS

    Євросоюз повідомив про те, що скоро на iPadOS теж будуть доступні сторонні магазини програм, як…

    30.04.2024

    У Дубаї будують найвищий у світі хмарочос (фото)

    В ОАЕ вже є найвища будівля у світі Бурдж-Халіфа, проте вона є комерційною, а не…

    30.04.2024

    Буде по-новому з 1 червня: користувачам Ощадбанку озвучили важливу новину

    Тим, хто має рахунки та карти Ощадбанку, розповіли, що зміниться з 1 червня. Насамперед збільшиться…

    30.04.2024