7 тисяч пострілів: у мережі показали диво-зброю для української армії

Збройні сили України отримали нову снайперську гвинтівку UR-10 вітчизняного виробництва. Вона покликана замінити застарілу, на думку багатьох, снайперську гвинтівку Драгунова (СВД). Про це повідомляє офіційна газета Міністерства оборони України ” Народна армія “.

Згідно з інформацією, на даний момент українська армія переважно оснащена СВД-7,62 мм, яка ефективно працює на відстані до 800 м. Багато хто вважає цю снайперську гвинтівку застарілої, тому їй на заміну і запропонована українська гвинтівка UR-10.

Під час стрілянини з нової гвинтівки розсіювання від точки прицілювання становить до 3 см. Прицільна дальність ураження – до 1,2 тис. м, калібр – 7,62 мм. Її вага становить 5 кг, а довжина (в залежності від приклада) – від 103 до 124 см.

Вітчизняна снайперська гвинтівка має зручну конструкцію: може бути розібрана на дві складові частини, що дозволяє зменшити її габарити і забезпечує компактність при транспортуванні. Стовбур гвинтівки консольно закріплений, чим досягається стабільність пристрілки.

Особливістю конструкції української UR-10 є монолітне з’єднання рукоятки зведення з рамою затвора. Це дозволяє як витягнути застряглий патрон, так і здійснити ручну досилання.

Із зручностей також можна відзначити невелике заглиблення на ємності для кріплення магазину з патронами по обидва боки для кращого утримання пальця поза спуску гачка. Хромований зсередини стовбур виготовлений з нержавіючої сталі і має гарантований ресурс до 7 тис. пострілів.

У ній також реалізовано ще одне вдале конструктивне рішення, а саме – за рахунок автоматики на відводі порохових газів з’явилася можливість здійснювати до 21 пострілу в хвилину.

фото зброї

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.