AMD презентувала мобільні процесори Ryzen 7000

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія AMD провела велику презентацію, у рамках якої, окрім десктопних процесорів, були презентовані мобільні рішення – Ryzen 7000. У новий модельний ряд Ryzen 7000 увійшло 5 новинок. У актуальному модельному ряді AMD досі використовується архітектура Zen 2 та Zen 3, але, звісно, всі нові ноутбуки створені за нормами архітектури Zen 4.

Компанія також використовує в нових рішеннях різні технологічні процеси, у деяких рішеннях використовується найбільш сучасний 4-нанометровий техпроцес. Особливо цікавими вийшли Ryzen 7045. Вони оснащені інтегрованими графічними адаптерами, що мають до 128 потокових процесорів RDNA, але при цьому процесорних ядер – аж до 16. По суті, йде мова про перенесення десктопних Ryzen 7000 у мобільний форм-фактор, що справді вражає.

Основними енергоефективними процесорами нового покоління стали Ryzen 7040. Тут використовується найновіший 4-нанометровий техпроцес, найновіша процесора архітектура Zen 4 та графічна архітектура RDNA 3. У топових рішеннях графічний адаптер буде оснащений аж 768-ма потоковими процесорами. Це дасть можливість отримати вражаючу продуктивність в мобільному сегменті. Старт продаж ноутбуків з новими мобільними процесорами AMD планується вже у лютому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.