Як українські волонтери-винахідники розробили безпілотник “Катана” для ЗСУ (ВІДЕО)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

UATV у програмі “Майстер справи” розказує, як у невеличкому бюро у Києві розробляють вітчизняні квадрокоптери.

 

Безпілотні літальні апарати нині на піку популярності. У 2016 році по всьому світу їх продали приблизно 10 мільйонів, ця цифра стосується тільки цивільних безпілотників. Про військові – годі й говорити. Провідні країни світу  вкладають у їх розробку десятки мільярдів доларів. Кращі конструкторські бюро працюють над їх розробкою, адже сучасні бойові дії без цих високотехнологічних апаратів уявити вже практично не можливо.

Подібної індустрії в Україні поки що не було, але війна з російсько-сепаратистськими силами змусила Україну стрибнути вище своєї голови.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз на ряду з підтримкою належного технологічного рівня української армії державою, чимало і приватних організацій та винахідників-волонтерів розробляють багато цікавих, а головне, корисних для української армії речей. Як от, наприклад, безпілотники, про які  сьогодні у програмі “Майстер справи” і піде мова.

У центрі Києва, на зовсім непримітному складі, українські волонтери під керівництвом Юрія Касьянова, у минулому військового розвідника, почали створювати нові моделі безпілотних літальних апаратів для Збройних сил України. Тепер це не просто склад, де працюють волонтери, а ціла штаб-квартира конструкторського бюро Matrix UAV, куди приходять потрібні фахівці. Самі.

“Хтось уміє програмувати, хтось добре паяє, хтось добре руками працювати з пластиком, з карбоном, хтось хороший пілот. І всі ці люди закохані в авіацію. Всі вони патріоти. Ось таким чином і з’явився наш колектив”, – каже Юрій Касьянов.

Фото UATV

Замовлень, у звичайному розумінні, у конструкторського бюро не було. Були тільки життєво необхідні потреби військових командирів у розвідувальних апаратах.Так з’явився унікальний і, мабуть, найвідоміший український безпілотник – “Катана”. Він може літати на відстань 25 кілометрів під час дощу чи снігу. Проводити розвідку в режимі радіомовчання, протидіяти ворожим радіоперешкодам і  самостійно повертатись на базу. І все це коштує майже смішні гроші в порівнянні з його світовими аналогами. Більше того, цей крилатий розвідник зібраний на пожертви небайдужих українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.