Україна отримає новий ракетний комплекс “Грім” в кінці 2019 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Початок проведення льотних випробувань нового ракетного комплексу “Грім” для української армії заплановано на кінець 2019 року.

Про це каже глава Державного космічного агентства України Павло Дегтяренко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

Ракети розробляють на ДП “КБ” Південне “ім. Янгеля”, що в місті Дніпро.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Роботи ведуться і над ракетою, і над усім комплексом. Ми розраховуємо, що до кінця наступного року вже вдасться продемонструвати замовникові цей комплекс в дії”, – сказав Дегтяренко.

При цьому він акцентував увагу на тому, що всі роботи по створенню нового ракетного комплексу ведуться Україною з дотриманням всіх без винятку міжнародних обмежень і режимів в частині дальності дії цього ракетного озброєння.

“Коли т.зв. диванні експерти починають говорити, що він може виходити за ці параметри дальності, то це не більше ніж домисли непосвячених людей”, – додав він.

Терміни поставок нового ОТРК “Грім” в ЗСУ залежать, в тому числі, від темпів просування проекту військово-технічного співробітництва зі створення експортної версії в інтересах іноземного партнера.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс “Грім” – розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 280 км. Бойовий блок одноступеневої балістичної ракети проектується масою 480 кг. Бортова система управління ракети інерційна, комплектується системами навігації і наведення різного типу (радіолокаційними, оптико-електронними). Дальність у 280 км є формальним обмеженням для експортної версії ракети, а для потреб власної армії дальність стрільби комплексу може бути збільшена до 450—500 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.