Xiaomi CyberOne: робот-гуманоїд з OLED-«обличчям» за $100 000

Крім смартфона Mix Fold 2, розумного годинника та планшета, Xiaomi представила ще одну незвичайну новинку – людиноподібного робота CyberOne. Він здатний самостійно пересуватись, переносити предмети і навіть розпізнавати емоції людини.

Про технічні характеристики робота відомо небагато. При висоті 1,77 метра він важить 52 кілограми. CyberOne може ходити та брати предмети до рук, рухаючись зі швидкістю 3,6 км/год. Так, на презентації робот вийшов на сцену з квіткою, подарувавши її главі Xiaomi. Його ноги рухаються двигунами з максимальним крутним моментом 300 Нм.

Компанія стверджує, що новинка може розпізнавати 45 різних емоцій щодо тону мови людини. «Обличчя» робота виконане з гнучкої OLED-панелі, а в голову вбудовані камери та мікрофони для орієнтування у просторі та розпізнавання звуків. Конструкція Xiaomi CyberOne має 21 ступінь свободи завдяки 13 рухомим шарнірам.

Наразі робот перебуває на ранній стадії розробки, і дата його комерційного релізу ще не оголошена. Натомість відома орієнтовна ціна – від 600 000 до 700 000 юанів (приблизно від $89 100 до $104 000). Чи буде новинка доступна у споживчому роздробі, компанія не уточнила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.