Categories: Технології

Все, що вам потрібно знати про Hyperloop в Україні

Share
Останніми днями багато хто говорить про можливу появy Hyperloop в Україні. Ми вирішили зібрати найактуальнішу інформацію та дізнатись, наскільки такі перспективи реальні.
Нещодавно Міністерство інфраструктури опублікувало твіт:

А вже наступного дня, 22 лютого, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про заснування Центру транспортних інновацій HypeUA, який має створити тестовий майданчик для реалізації проекту Hyperloop в Україні.

Якщо ви не читали наші статті про Hyperloop, то я розкажу, що це — це інноваційна технологія пасажирських перевезень, запропонована Ілоном Маском.

Полягає вона в тому, що потяги рухаються у вакуумних трубах, завдяки двом електромагнітним двигунам. Така технологія дозволяє розвивати “потягам” швидкість до 1200 км/год.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що зараз відбувається з HypeUA?

Наразі відбувається процес оцінки економічного і технічного потенціалу. Сам тестовий майданчик для системи планцють побудувати в наступному році поблизу Дніпра.

Але якщо ви думаєте, що зовсім скоро на зміну холодним вагонам Укрзалізниці прийдуть гіпершвидкісні потяги – ви, на жаль, помиляєтесь.

Оскільки будівництво тестового майданчика — це лише попередній етап, необхідний для початку переговорів з Virgin Hyperloop One про запуск та промислове будівництво вакуумних залізних тунелів:

Не треба очікувати, що завтра ми відкриємо двері, сядемо в капсулу і «помчимо». Бо навіть на світовому рівні ця система не є досконалою, — каже Омелян, уникаючи будь-якої конкретики.

В свою чергу його радник більш оптимістичний:

Насправді, технології розвиваються дуже швидко, і реалізація Hyperloop в Україні, на мій погляд, це питання 3-5 років, — каже радник міністра інфраструктури, пан Юрій Гусєв.

Якщо все піде за планом і вдасться знайти приватних інвесторів, то в першу чергу такі потяги з’єднають Дніпро і Київ. А вже потім будуть проведені додаткові лінії до Одеси, Львова та Харкова.

Говорити про ціни на квиток ще дуже зарано, але Гусєв заявляє: «За різними оцінками, реалізація Hyperloop удвічі дешевша, ніж реалізація високошвидкісної залізниці. Це означає, що окупність буде в рази швидшою, ніж окупність традиційних видів пересування».

А нам з вами нічого не залишається, окрім як надіятись на наших мужновладців та сподіватись, що цей проект таки буде реалізований в повній мірі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Представлений Vivo Y100 4G – стильний середньобюджетний смартфон з одним нюансом

    Бренд Vivo випустив новий смартфон середнього рівня – Vivo Y100 4G, який отримав гарний екран,…

    04.05.2024

    Vivo X100 Ultra отримав 200 Мп камеру із телеоптикою Zeiss. Приклади знімків

    Компанія Vivo готується випустити просунутий смартфон своєї серії Vivo X100. Модель Vivo X100 Ultra отримає…

    04.05.2024

    “Google Карти” не впізнати: глобальний редизайн поширюється на смартфони

    Компанія Google розпочала велике тестування нового дизайну свого сервісу Maps. На даному етапі побачити його…

    04.05.2024

    Microsoft поставила на паузу оновлення ШІ Copilot для Windows 11

    Microsoft тимчасово припиняє публічне тестування нових функцій Copilot, свого ШІ -асистента, інтегрованого в Windows 11.…

    04.05.2024

    Чутки: Huawei розробляє свій аналог процесора Apple M2

    У китайській соцмережі Weibo з'явилася публікація з описом ще не анонсованого процесора Kirin для платформи…

    04.05.2024

    Антимонопольна справа Google завершено: пошуковому гіганту загрожують санкції

    Історичний антимонопольний процес у справі Google завершено, і судді Аміт Мехте має вирішити долю домінування…

    04.05.2024