Categories: Технології

18 українських компаній увійшли в престижний світовий IT-рейтинг

Share

У щорічний список найкращих світових аутсорсерів потрапило майже два десятка вітчизняних підприємств, серед яких як великі та відомі компанії, так і новачки.

У список найкращих у світі постачальників IT-послуг The 2018 Global Outsourcing 100 увійшло відразу 18 українських компаній. Про це повідомила прес-служба Асоціації IT України.

Цей список оприлюднила Міжнародна організація IAOP (International Association of Outsourcing Professionals) під час Outsourcing World Summit (18-21 лютого, Орландо, штат Флорида, США).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цьому році до престижного рейтингу увійшло на п’ять більше, ніж у 2017-му, компаній – тих, які ведуть свою діяльність або були засновані в Україні. З них чотири – вперше потрапили до The 2018 Global Outsourcing 100.

До рейтингу вперше включена AMC Bridge (з офісами у Дніпрі, Сумах, Хмельницькому та Чернівцях).

Ciklum входить до топ-5 найбільших ІТ-компаній України за версією DOU (2500+ спеціалістів).

ELEKS – в Україні компанія налічує понад 1,1 тис. фахівців (9 місце за версією DOU).

Infopulse – також вперше у Топ-100 від IAOP. Займає шосту сходинку у ТОП-50 ІТ-компаній України за версією DOU (1600+ спеціалістів).

Innovecs – дебютант престижного міжнародного рейтингу. Це американська компанія зі штаб-квартирою у Києві, заснована українцем. 36-те місце у рейтингу DOU (440+ спеціалістів в Україні).

Intellias – теж новачок рейтингу (800+ спеціалістів, 16-та позиція у ТОП-50 ІТ-компаній України за версією DOU).

Miratech. 780+ спеціалістів в Україні (17 місце у рейтингу DOU). Один із вітчизняних ветеранів рейтингу IAOP, входячи до списку кращих світових постачальників ІТ-послуг вже шість років поспіль.

N-iX. Відносний новачок рейтингу – дебют компанії у переліку найкращих відбувся у 2017 році. На сьогодні в компанії працює 745 спеціалістів в Україні (18 місце у DOU ТОП-50).

Program-Ace. Вперше ця харківська компанія з’явилася у The Global Outsourcing 100 торік.

Sigma Software. У рейтингу з 2016 року.

Softengi – учасник рейтингу у 2014, 2015 та 2017 роках.

SoftServe до The Global Outsourcing 100 потрапила вперше в 2010 році і до 2012 перебувала у категорії Rising Star, але вже у 2014 перейшла до списку Leader. На сьогодні в українських офісах компанії працює понад 4,8 тис. спеціалістів.

До Топ-100 ввійшли шість міжнародних компаній, які мають R&D-офіси у нашій країні: Artezio (дебютант, офіс у Харкові).

EPAM Systems – постійний учасник рейтингу від самого моменту його створення у 2006 році (окрім 2015-го). Торік EPAM Systems отримала відзнаки укладачів за усіма можливими критеріями – темпи зростання, відгуки, наявність нагород впродовж року, інноваційний підхід у наданні послуг, реалізація проектів з корпоративної соціальної відповідальності. В українській EPAM Systems працює понад 5,5 тис. спеціалістів (перше місце у ТОП-50 ІТ-компаній України від DOU).

Itera – новачок у The Global Outsourcing 100.

Luxoft – ще один старожил рейтингу, з 2006 року.

Softjourn – потрапляє до сотні найкращих з 2015 року.

TEAM International Services. Вперше увійшовши до рейтингу у 2011 році, залишається його постійним учасником.

До рейтингу The 2018 Global Outsourcing 100 компанії потрапляють на основі низки критеріїв. Серед яких: відгуки клієнтів, отримані нагороди та сертифікати, кількість працівників, динаміка зростання, інноваційність у наданні послуг, наявність проектів з корпоративної соціальної відповідальності. Фінальний список найкращих IT-постачальників складається з 75 великих гравців (категорія Leader, річний дохід від $50 млн та/або від 5 тис. фахівців) та 25 компаній, які активно розвиваються (категорія Rising Star).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024