Windows 10 S перетворилася з окремої версії ОС в режим повноцінної версії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У травні минулого року компанія Microsoft представила операційну систему Windows 10 S. Це свого роду полегшена версія повноцінної Windows 10 з рядом обмежень. Наприклад, можливістю запускати тільки програми Universal Windows Platform (UWP).

Для Microsoft ця версія мала допомогти завоювати ринок самих бюджетних ноутбуків, а також посприяти розвитку платформи UWP, адже такі додатки мультиплатформенні. Правда, зараз Windows 10 Mobile вже, по суті, мертва, так що про мультіплатформенності мови не йде.

Які б причини не ворушили Microsoft, компанія вирішила відмовитися від Windows 10 S, як від окремої операційної системи. Тепер ця версія не буде позиціонуватися, як абсолютно окрема. Замість цього Microsoft буде пропонувати її у вигляді режиму для звичайних версій. Зокрема, будуть доступні Windows 10 Pro in S Mode, Windows 10 Home in S Mode і так далі. Фактично, це нічого не змінює, але з точки зору маркетингу і сприйняття продукту виходять дещо різні речі. Крім того, якщо раніше оновлення з Windows 10 S до нормальної версії безкоштовні були тільки для викладачів в рамках освітніх програм, а для інших перехід коштував 50 доларів, то тепер перехід безкоштовний для всіх. Виняток – режим Windows 10 Pro in S Mode, з якого перехід в повноцінну Windows 10 Pro обійдеться в ті ж 50 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В цілому, необхідність існування Windows 10 S як була під питанням, так і залишається, особливо, з огляду на новий статус і безкоштовність переходу на повноцінну версію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.