Apple Unleashed – що показали на другій осінній презентації

Компанія Apple буквально щойно завершила свою офіційну презентацію, на якій нам показали багато цікавого. Розпочали з AirPods, також показали нові MacBook Pro і загалом презентація вийшла досить цікавою, тому ми підготували для вас висновки презентації та розбір.

Apple Music

Спершу нам показали новий тарифний план для Apple Music, який називається “Voice Plan”. На даний момент достеменно незрозуміло, від чого походить його назва, але очевидно, що з ним сервіс матиме інтеграцію Siri, причому, згідно з заявою Apple, на всіх девайсах.

Після цього компанія презентувала нам нові версії своєї компактної розумної колонки HomePod mini. Тепер пристрій доступний у нових кольорах, а саме: оранжевому, жовтому та синьому. Як і раніше, пристрій доступний за ціною 99 доларів, старт продаж нових кольорів запланований на листопад.

Apple AirPods

Спочатку нам вкотре розповіли про переваги функції Spatial Audio, а тоді перейшли до основного продукту, якого всі давно чекали – Apple AirPods 3-го покоління, що, вочевидь, будуть також відомі як AirPods 2021. Модель дуже схожа на AirPods Pro, у тому числі й виглядом кейса, але не має амбушур, що говорить про не таку просунуту шумоізоляцію, як у Pro-версії.

Серед головних переваг нових навушників називають покращений час автономної роботи, який виведе їх за цим параметром у вищий клас, ніж AirPods двох попередніх поколінь. Офіційна заява Apple – 6 годин прослуховування музики, при цьому на годину прослуховування їх можна зарядити за 5 хвилин. За допомогою зарядного кейса їх можна зарядити 4 рази, є підтримка бездротової зарядки. AirPods 3 будуть доступними за $179.

Apple M1 Pro та M1 Max

Важливим продуктом, що показали на цій презентації, стали нові чіпсети Apple M1 Pro та Apple M1 Max, що ляжуть в основу нових професійних продуктів компанії. Новий Apple M1 Pro підтримує до 32 ГБ оперативної пам’яті, M1 Max – до 64 ГБ оперативної пам’яті, при цьому пропускну здатність збільшили, відповідно, у 3 та 6 разів у порівнянні з M1.

У Apple M1 Pro та Apple M1 Max відчутно збільшилася графічна продуктивність у порівнянні з M1 – у 2 та в 4 рази відповідно. Окрім цього, збільшилася енергоефективність у порівнянні з процесорами Intel. Чіпсети виготовлені за техпроцесом 5 нм, є підтримка підключення декількох дисплеїв та кілька каналів Thunderbolt 4.

MacBook Pro

Головний продукт презентації – нові флагманські ноутбуки MacBook Pro. Моделі оснащені роз’ємами HDMI, MagSafe, кардрідером microSD та Thunderbolt 4. Найбільш помітним нововведенням, незважаючи на досить велику кількість інновацій (і деяких виправлень старих помилок), стала поява вирізу в дисплеї. Слід зазначити, що, незважаючи на появу MagSafe, все ще є підтримка зарядки через Thunderbolt.

 

Що цікаво, незважаючи на появу вирізу в дисплеї, системи True Depth тут немає – для біометричної аутентифікації використовується дактилоскопічний сенсор, розташований на кнопці ввімкнення, а у вирізі тут лише селфі-камера та мікрофон. Моделі оснащені дисплеями з підтримкою ProMotion та частотою оновлення 120 Гц. Роздільна здатність моделі з діагоналлю 16.2 дюйма складає 3456 х 2224, а у моделі з діагоналлю 14 дюйма вона складає 3024 х 1964 пікселя.

 

 

Дисплей використовує матриць mini LED, є підтримка технології XDR, показники максимальної та локальної пікової яскравості складають 1000 ніт та 1600 ніт. Також компанія додала мікрофони студійної якості та флагманську систему динаміків. Показники швидкості як SSD, так і графічного адаптера та процесора, виросли в рази у порівнянні з попередниками. Підтримується до 64 ГБ оперативної пам’яті, причому вона вся може використовуватися, як відеопам’ять.

Автономність у молодшій моделі буде на рівні 10 годин при відтворенні відео, у старшій цей показник складе 17 годин. Ми вже не бачимо таких революційних показників автономності, як у випадку з MacBook Air на M1, але вони все ще непогані. Підтримується швидка зарядка, щоправда, потужність не вказана.

MacBook Pro 14 буде доступним за ціною від $1999, а MacBook Pro 16 – від $2499. Попередні замовлення стартують сьогодні, старт продаж запланований на наступний тиждень. MacBook Pro 13 також залишається в асортименті компанії за попередньою ціною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я