Чого очікувати від презентації Apple 18 жовтня?

Компанія Apple розіслала акредитованим виданням запрошення на другу презентацію своїх нових продуктів – захід пройде вже 18 жовтня, о 20:00 за Київським часом. Поки що компанія Apple, окрім простого тизера, не розкрила жодної інформації про презентацію, але вже відомо, що компанія покаже новий модельний ряд MacBook Pro, у який ввійдуть моделі MacBook Pro 14 та MacBook Pro 16.

Дисплеї MacBook Pro 14 та MacBook Pro 16

Моделі повинні стати першими з використанням матриць miniLED, що забезпечить високу яскравість та контрастність. У молодшій моделі буде дисплей з роздільною здатністю 3024 х 1964 пікселів, а у старшій – 3456 х 2234 пікселів. Нагадаємо, що в актуальному MacBook Pro 16 використовується матриця з роздільною здатністю 3072 х 1920 пікселів, а у MacBook Pro – 2560 х 1600 пікселів.

Також є дані про те, що моделі отримають підтримку технології ProMotion, яка вже є на актуальних iPad Pro та iPhone Pro, завдяки чому частота оновлення складатиме до 120 Гц. Це зробить MacBook Pro першими пристроями з цієї технологією без тач-скріну.

Роз’єми у MacBook Pro

Досить важливим нововведенням у нових MacBook Pro 14 та MacBook Pro 16 буде підтримка роз’ємів MagSafe, а також повний набір портів: SD-кардрідер, HDMI та більше Thunderbolt-портів (нагадаємо, що у актуальному MacBook Pro 13 є 2 Thunderbolt/USB 4, у MacBook Pro 16 – чотири Thunderbolt 3). На жаль, точних даних про кількість роз’ємів USB-C поки немає.

Нагадаємо, що MagSafe – це магнітний конектор, що вперше з’явився у MacBook Pro ще в 2006 році. Цей роз’єм дозволяє безпечно відключити ноутбук від зарядного пристрою у випадку різкого руху – конектор просто відпаде, оскільки тримається на магніті, а не зафіксований у роз’ємі. У 2016 році Apple змінила MagSafe на USB-C, що зробило пристрій більш універсальним, але не дозволяє уникнути ситуацій з підключенням.

Кінець ери Touch Bar та нова фронтальна камера

Компанія Apple додала сенсорну панель Touch Bar у 2016 році, подавши, як інноваційну перевагу над конкурентами, але вона не сподобалася більшості користувачів. Через це у Apple планують забрати Touch Bar вже найближчим часом, замінивши його на ряд функціональних клавіш.

Нововведенням, якого давно очікують, є оновлення фронтальної камери у MacBook. Згідно з інсайдерськими даними, MacBook Pro повинен отримати покращену камеру з підтримкою зйомки відео у 1080p, як iMac з діагоналлю 24 дюйма. Окрім цього, зйомка стане кращою завдяки використанню сигнальному процесору зображення, що міститься в чіпсеті Apple Silicon.

Процесор та інше апаратне забезпечення

MacBook Pro повинен отримати покращені чіпсети M1X з більшою кількістю каналів Thunderbolt, більшою кількістю ядер CPU та GPU, а також кращою енергоефективністю. Очікується, що моделі отримають 10-ядерний CPU, а у конфігурацію GPU буде входити від 16 до 32 ядер. Окрім цього, у склад Apple M1X має ввійти покращений Neural Engine.

Також варто зазначити, що нові MacBook Pro матимуть до 64 ГБ оперативної пам’яті. Є дані про те, що у нових MacBook Pro буде підтримка режиму “High Power Mode”, що дозволить покращити продуктивність, коли MacBook Pro не підключений до джерела живлення. Слід також зазначити, що витоки інформації про появу Face ID та 5G у MacBook Pro не підтвердяться.

Ціни

Очікується, що ціна старшої моделі з діагоналлю 16 дюймів стартуватиме з позначки у 2399 доларів, а у випадку молодшої моделі з діагоналлю 14 дюймів – від 1799 доларів. Очікується, що MacBook Pro 14 замінить конфігурацію MacBook Pro 13, яка коштує 1799 доларів, а MacBook Pro 13 буде доступним у молодших конфігураціях, за ціною від 1299 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я