Продажі Iphone будуть стрімко падати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ні, Apple не закриється. Так ,зараз Apple заробляє величезні гроші. Так, Apple як і раніше залишається найприбутковішою технологічною компанією в світі.

Але, у Apple починає виникати проблема з iPhone. І якщо у Apple буде справжня проблема з iPhone, це буде реальною проблемою для всього гіганта. Насправді iPhone становить 70 відсотків доходів всієї компанії.

 

Передбачалося, що остання чверть року, принесе компанії шалені прибутки. Ми говоримо про перший квартал продажів звітності для моделі X, яка мала би мати, багато шанувальників. Крім того, ми говоримо про останній календарний квартал року, який зазвичай був найкращим періодом продажів для Apple, особливо для його смартфонів. Тим часом продаж iPhone не тільки не збільшився, але і впав. З 78,3 млн. одиниць роком раніше до 77,3 млн. У кінці першого кварталу року в Apple – 1 невеликий відсоток, але він впав, а очікування були для величезного збільшення продажів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одна річ, яку ми точно знаємо – iPhone X продавався непогано.

Досить добре, що він підвищив APS (середня ціна покупки) до 796 доларів. Це більше 100 доларів, ніж роком раніше, що, звичайно ж, означає, що Apple заробляє ще більше на iPhone, ніж раніше.

Кількісно, ​​однак, Apple продає сьогодні менше iPhone, ніж в період після запуску iPhone 7 і iPhone 7 Plus. І нагадаємо, що недавно були три нових дебюти моделей iPhone, тому що це не тільки iPhone X, але і iPhone 8 і 8 Plus.

Хтось скаже – в кінці кінців, одна чверть нічого не говорить. Ну, коли ви подивитесь на продаж iPhone протягом усього року, буде видно  більше проданих одиниць Apple смартфонів, з 215,4 мільйона до 215,8 мілліона. Це менше 1 відсотка, тому його можна вважати статистичною помилкою. Таким чином, продаж iPhone на місці.

Це може означати одне: продаж iPhone вже досягла свого історичного максимуму і на кривій життєвого циклу продукт вже спадає.

 

Як швидко буде не продаватися iPhone? Ймовірно, не так швидко, як iPod, можливо, не так драматично, як iPad, але якщо буде підтверджено факт зниження життєвого циклу, це буде означати, що всі основні лінійки продуктів Apple будуть в спадному тренді!

Це важливо, тому що у Apple немає іншого апаратного продукту, який міг би швидко замінити iPhone в якості нової прибуткової зірки. Звісно, продаж Apple Watch і Apple TV зростають, але недостатньо для захисту можливого серйозного зниження доходів і прибутку, коли наступні роки підтвердять зниження продажів iPhone.

Послуги від Apple зростаютьв ціні дуже добре, і можна припустити, що в найближчі роки вони стануть новою роботою для Купертіно, але це не те ж саме, що знаменитий апаратний бар’єр від Apple.

Або просто Apple не вистачає Стіва Джобса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.