Categories: Технології

Apple видaлилa Telegram з мaгaзинy дoдaткiв

Share

Кopиcтyвaчi AppStore пo вcьoмy cвiтy нe мoжyть знaйти в цьoмy мaгaзинi дoдaткiв мeceнджep Telegram. Дeякi з них пoяcнюють йoгo зникнeння пoмилкoю poзpoбникiв. Твoрeць мeceнджepa cтвepджyє, щo пpoблeмa нeзнaчнa, i нeзaбapoм бyдe виpiшена.

Зникнення Telegram

Мессенджер Telegram пропав з магазину додатків Apple AppStore. Творець Telegram Павло Дуров роз’яснив в Twitter, що це «незначна проблема» і месенджер «скоро повинен повернутися», проте суть проблеми уточнювати не став.

У магазині додатків Google Play для Android Telegram як і раніше доступний, як і його другий клієнт Telegram X, представлений творцями месенджера 31 січня 2018 г. Це експериментальний додаток, який повинен відрізнятися від звичайного Telegram підвищеною швидкістю роботи, більш гладким відображенням анімації і більш інноваційним інтерфейсом.

Доповнення

Через кілька годин після публікації даного матеріалу Павло Дуров розмістив в Twitter більш докладне роз’яснення ситуації. За його словами, Apple попередила Telegram, що користувачам месенджера «став доступний неприпустимий контент», тому господарі AppStore і видалили його зі свого магазину. Дуров висловив надію на повернення Telegram в AppStore після установки необхідного захисту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Припущення користувачів

Користувачі ресурсу Reddit, першими звернули увагу на проблему, припустили, що вона пов’язана з великим оновленням Telegram для Android. Ресурс 9to5mac висловлює сумнів в тому, що оновлення для Android могло якось вплинути на статус месенджера в iOS, однак також вважає примітним факт, що ці дві події відбулися протягом однієї години.

Один з користувачів Reddit з посиланням на службу підтримки Telegram стверджує, що зникнення месенджера не було запланованим, а є всього лише наслідком помилки розробників. Такої ж думки дотримується і ряд інших користувачів ресурсу.

Мессенджер Telegram зник з магазину додатків AppStore

Нагадаємо, 18 грудня 2017 р Telegram отримав збій, який Павло Дуров пояснив надмірно швидким ростом трафіку внаслідок збільшення популярності мессенджера.

Що таке Telegram

Telegram – це безкоштовний багатоплатформовий месенджер для обміну текстовими повідомленнями і файлами, а також здійснення голосових дзвінків. Серверна частина з закритим кодом розгорнута на потужностях американських і німецьких компаній. Створений Павлом Дуровим, месенджер почав роботу в 2013 році. Вважається невразливим для злому після кількох безрезультатних конкурсів на пошук вразливостей.

У березні 2017 року в Telegram з’явилися голосові дзвінки, для яких використовується наскрізне шифрування, але з новим механізмом звірки ключів – вони представлені у вигляді 4 емодзі. Мессенджер використовує для дзвінків так мало трафіку, як тільки можливо, але користувач може виставити режим додаткової економії за рахунок погіршення якості звуку.

Через наскрізне шифрування і репутації невразливого месенджера, на адресу Telegram періодично лунають звинувачення від правоохоронних органів, що через нього готуються різні протиправні заходи. Також Telegram є улюбленим місцем проживання криптовалютних спільнот.

ICO Telegram

Нещодавно видання Bloomberg повідомило, що Telegram готує ICO. Його перша частина буде закритою і відбудеться в лютому 2018 році в ході неї планується продати токени на суму $ 600 млн. Далі, в березні 2018 року повинна відбутися друга частина розміщення, на цей раз публічна і теж на суму $ 600 млн.

Таким чином, всього Telegram хоче залучити $ 1,2 млрд. Інвестори, які візьмуть участь в розміщенні, зможуть скористатися токенами після того, як вони стануть торгуватися на біржах валют. Це повинно відбутися в 2019 році. Купивши токени в ході закритої частини ICO, інвестор не зможе продати його протягом 18 місяців після початку публічних торгів ними.

У першій, закритій частині ICO зможуть взяти участь лише ті інвестори, які готові будуть вкласти не менше $ 20 млн. В ході закритої частини ICO токени продаватимуть з 50% знижкою в порівнянні з ціною їх продажу в ході публічної частини розміщення. Якщо Telegram проведе ICO, це стане найбільшим розміщенням монет в світі криптовалют. Нинішній рекорд належить проекту Filecoin, який в минулому році привернув за допомогою ICO $ 257 млн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S26 може отримати SoC наступного покоління з GPU власної розробки компанії

    Південнокорейський виробничий гігант може відмовитися від співпраці з AMD при випуску своїх майбутніх продуктів, віддавши…

    06.05.2024

    Експерти розповіли, що робити, якщо вилітають додатки на Android

    Близько 70% користувачів смартфонів володіють телефонами на базі Android, і деяких з них дуже дратують…

    05.05.2024

    Опублікували фото фірмових чохлів для Google Pixel 8a

    Інсайдер @evleaks поділився кількома офіційними зображеннями з новими фірмовими чохлами для Google Pixel 8a. У…

    05.05.2024

    Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11

    Розробник Maddy випустив утиліту OFGB (Oh Frick Go Back), ідея якої напрошувалася дуже давно. Вона…

    05.05.2024

    Телевізори Samsung отримують власні ексклюзивні ігри

    На заході IAB NewFronts 2024 компанія Samsung анонсувала дві нові відеоігри для своїх телевізорів, для…

    05.05.2024

    Перераховані основні недоліки смартфонів із вигнутим екраном

    Лише кілька років тому набули популярності телефони з екраном-«водопадом». Проте такі ефектні дисплеї мають певні…

    05.05.2024