Вciх кopиcтyвaчiв нoвoї Windows 10 Polaris чeкaє вкpaй нeпpиємний сюpпpиз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Aмepикaнcькa кopпopaцiя Microsoft зa бiльш нiж двa poки зyмiлa дoмoгтиcя тoгo, щo зapaз її фipмoвa oпepaцiйнa cиcтeмa Windows 10 вcтaнoвлeнa ​​нa бiльш нiж 300 млн piзних eлeктpoнних пpиcтpoїв.

Пpoтe, чepeз її особливостi, нaпpиклaд, вcтaновити її нa телeвiзpo або звичайну приставку з ARM-процесором не є можливим. В недалекому майбутньому ця компанія має намір збільшити чисельність пристроїв на десятій «вінді» до 1 млрд, а допомогти в цьому повинна нова версія ОС.

Ресурс Windows Central повідомляє, що компанія Microsoft близька до завершення нової версії Windows 10, яка буде призначена для сучасних комп’ютерів, ноутбуків і планшетів. У ній вона геть відмовиться від всіх застарілих компонентів і технологій, в тому числі від Win32-програм. Усередині американської корпорації нова розробка відома під кодовою назвою Polaris, а її створення планується завершити до кінця другого кварталу 2018 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова операційна система Windows 10 зможе запускати Win32-додатки, але тільки за допомогою Centennial через технологію віртуалізації (емуляції). Це обумовлено тим, що нова «вінда» буде побудована на сучасній UWP-платформі. Останню доповнять поліпшеною графічною оболонкою CShell, а також позбавлять деяких додатків, в числі яких опинилися Notepad і Paint, але виробник запропонує користувачам їх альтернативи.

Важливо розуміти, що всіх користувачів нової версії Windows 10 Polaris чекає вкрай неприємний сюрприз, який буде виражатися в поганій сумісністі з усім програмним забезпеченням, яке є для завантаження за межами магазина Windows Store. Згодом Microsoft планує максимально позбавитися від цього мінуса. Плюсом нової ОС стане набагато менше навантаження на «залізо» комп’ютера і відчутно поліпшена безпека. Також вона буде більш стабільною і швидшою за рахунок «легкої структури».

Реліз Windows 10 Polaris для рядових користувачів повинен відбутися на початку 2019 року, тоді як її відкрите бета-тестування в рамках інсайдерської програми стартує під кінець нинішнього року.

Джерело: akket.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.