Національна Гвардія отримала чотири нові бронеавтомобілі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підрозділи Національної Гвардії почали отримувати нові бронеавтомобілі “Варта”. Так, чотири одиниці вже надійшли в розпорядження батальйону імені Кульчицького. Про це повідомляє autoconsulting.com.ua.

Про те, що автопарк Міністерства оборони і Нацгвардії буде посилено черговою партією бронеавтомобілів “Варта”, стало відомо ще в кінці минулого року. Тепер транспортні засоби надходять безпосередньо на місця постійної дислокації і несення служби.

Бронемашини оснащені посиленим протимінним захистом і призначені для виконання завдань в зоні АТО. Вони побудовані на шасі МАЗ-5434. Розробником є ​​київська компанія “Українська бронетехніка».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Двигун потужністю до 300 к.с. розташований спереду, відділення управління – в середній частині, десантне відділення – в кормовій частині авто. Коробка передач – механічна 9-ступінчаста.

СБА «Варта» виготовлений з використанням іноземних компонентів. Він має зварений корпус із сталевих броньових листів ARMOX 560 шведського виробництва. Бронювання забезпечує захист від бронебійних куль 7,62×39 мм.

Лобове скло куленепробивне, крісла для членів екіпажу та десанту – протимінні, колеса – з шинами від Сontinental AG.

Дно автомобіля броньоване, його нижня частина має V-подібну форму для підвищення протимінної стійкості і захисту екіпажу від вибуху під автівкою заряду потужністю до 6 кг в тротиловому еквіваленті.

Бронемашина оснащена системою централізованої підкачки коліс. В якості додаткового обладнання запропоновані проблискові маячки, прожектори, радіостанція, лебідка з синтетичним тросом на передньому бампері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.