Пocтaчaльникa пpoцecopiв для iPhone oштpaфyвaли зa «пiдкyп» Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Євpoкoмiciя (ЄК) oштpaфyвaлa виpoбникa мiкpoчiпiв Qualcomm нa 997 мiльйoнiв євpo (1,2 мiльярдa дoлapiв) зa злoвживaння дoмiнyючим cтaнoвищeм нa pинкy. Вiдпoвiднe piшeння oпyбліковано нa caйті peгулятopа.

Регулятор розслідував діяльність Qualcomm з 2011 по 2016 роки. Як з’ясувала ЄК, компанія платила корпорації Apple, своєму основному клієнту, «мільярди доларів» за те, щоб та не використовувала в iPhone і iPad комплектуючі інших виробників.

«Неважливо, наскільки хороша продукція Qualcomm – така поведінка компанії позбавляє споживачів та інші фірми вибору і можливостей для інновацій. Це суперечить антимонопольним правилам Євросоюзу », – сказано в рішенні ЄК.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У січні 2017 року Apple подала на Qualcomm в суд, стверджуючи, що виробник чіпів намагався перешкодити корпорації знайти інших постачальників. Також в Apple повідомляли, що Qualcomm вимагала занадто високу плату за ліцензії на свої розробки. В кінці того ж року Apple оголосила, що відмовиться від процесорів Qualcomm на користь мікрочіпів MediaTek.

Qualcomm – американська компанія, одна з найбільших в світі виробників комплектуючих для мобільних пристроїв. У тому числі фірма випускає процесори Snapdragon, які використовуються в смартфонах і планшетах Apple, Samsung, Nokia, Asus, Xiaomi.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.