Нa вciх Android-cмapтфoнaх тeпep мoжнa зaпycтити бyдь-якi пpoгpaми тa ігри для Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якою б поганою не була операційна система Windows 10, проте її активно використовують мільйони людей. У Сполучених Штатах і деяких країнах Європи з цим справи йдуть краще, так як там багато державних установ використовують macOS (Mac) і Linux, однак у нас абсолютно всі держструктури використовують саме «віндовс», причому старенький – XP.

Як підсумок, навіть сучасним і просунутим людям часто доводиться її використовувати, оскільки, наприклад, ЕЦП (електронно-цифровий підпис) працює виключно з операційною системою Windows, а без цього підпису отримати багато держпослуг через Інтернет не є можливим.

Сьогодні для всіх Android-смартфонів було випущено новий додаток, а його розробником виступила компанія Codeweavers. За допомогою нового програмного забезпечення на мобільних пристроях, вироблених Samsung, Sony, Xiaomi, LG, HTC, Huawei або будь-яким іншим брендом, можна запускати будь-які програми та ігри від операційної системи Windows 10. Нове ПЗ носить назву Wine 3.0, а призначене воно для використання на смартфонах і планшетах, оснащених процесорами ARM і x86. Іншими словами, запустити його можна на будь-якому телефоні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Програма Wine 3.0 від Codeweavers дозволяє запускати повноцінні комп’ютерні програми, створені для операційної системи Windows 10 і її більш ранніх версіях. Найкраще нове ПЗ працює на смартфонах і планшетах, оснащених процесорами x86, тоді як на ARM можна запускати лише ті програми та ігри, які створені для універсальної платформи Windows Universal App.

При створенні програмного забезпечення Wine 3.0 компанія Codeweavers взяла за основу операційну систему Windows 7, забезпечивши її всіма необхідними драйверами і бібліотеками для коректної роботи. Використовувати новіші ОС не стали з тієї причини, що вони набагато більш ресурсомісткі, що просто неприпустимо на мобільних пристроях, що працюють на базі Android.

Додаток Wine 3.0 доступний для завантаження з офіційного сайту розробників всім охочим і абсолютно безкоштовно, проте слід розуміти, що цей емулятор лише частково підтримує сенсорне управління, тому для коректної роботи з програмами та іграми з смартфону (планшету) необхідно підключити клавіатуру і мишку. Відмінними варіантом для використання Windows 10 на портативному пристрої може стати покупка бездротової клавіатури, в якій є вбудований тачпад.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.