ВМС США представили новий тип безпілотного надводного корабля

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ВМС США продемонстрували свій новий тип безпілотного надводного корабля під час навчань біля берегів Південної Каліфорнії.

Невеликий човен-безпілотник, що отримав назву ADARO, взяла участь в комплексної бойової задачі 21 безпілотної системи (UxS IBP 21) біля узбережжя Сан-Дієго. UxS IBP 21 об’єднує пілотовані і безпілотні можливості в складних операційних сценаріях для створення переваг в бойових діях.

Безпілотна система ADARO взаємодіяла з новітнім варіантом ВМС США USS Oakland (LCS 24).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цей невеликий безпілотний надводний апарат, розроблений SeaLandAire в рамках програми Small Business Innovation Research (SBIR), має довжину близько 90 см і може допомогти спеціальним операторам, фахівцям зі знешкодження боєприпасів або морським піхотинцям.

Фото старшини 3-го розряду Перлман Олександра П.

SeaLandAire заявляє, що це міцний, портативний безпілотний надводний транспорт X-класу, спроектований з урахуванням можливості модульної корисного навантаження. Його серійно-гібридна енергетична система забезпечує тиху роботу тільки від електрики навіть на максимальних швидкостях, в той час як розширювач запасу ходу на важкому паливі значно збільшує термін служби.

Як зазначає компанія, платформа спроектована з модульною архітектурою для полегшення обслуговування і ремонту в польових умовах. Гнучка архітектура корисного навантаження дозволяє надзвичайно швидко інтегрувати нову корисну навантаження. Як програмне забезпечення, так і обладнання призначені для простоти використання; ADARO можна налаштувати і розгорнути за лічені хвилини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.