ШІ надає будь-якому зображенню стиль відомих художників

Комп’ютерний художник Гленн Маршалл створив незвичайну програму на базі ШІ (штучного інтелекту). Так звана «Химера» дозволяє створювати стиль відомих художників, роблячи будь яке зображення схожим на картину Сальвадора Далі, Пікассо або інших. 

Система заснована на модифікації вихідної картини за допомогою текстової інформації. Гленн Маршалл вибирає зображення і пише ім’я одного з художників, чий стиль повинен імітувати ШІ. Даних про алгоритм практично немає, не вказано, на яких масивах даних він навчався. Тому немає і точного списку майстрів, чий стиль може копіювати «Химера».

Гленн Маршалл розповів, що ШІ розбиває картину на окремі елементи, знаходячи форми, відповідні текстового опису, а після формує остаточну композицію. Маршалл назвав програму «Химерою» на честь міфічного звіра, створеного з частин різних тварин і неможливого в реальності. Основою для алгоритму виступила модифікована нейросеть Aleph-Image, створена на базі моделей OpenAI DALL-E і CLIP.

«Я думаю, що сюрреалісти стали б поклонятися чудесам штучного інтелекту, але хлопці з епохи Відродження, ймовірно, послали б за мною мисливців на відьом за осквернення їх мистецтва злими машинами», – жартує Гленн Маршалл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.