Facebook створив браслет для управління комп’ютером силою думки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Facebook продемонстрував прототип браслета, який здатний зчитувати сигнали мозку для управління комп’ютерами та взаємодії з віртуальною реальністю.

Технологія працює за принципом електроміографії. Девайс перехоплює сигнали, що йдуть від мозку до нервових закінченнями в кистях рук, тому розуміє, яке конкретно дію хоче виконати людина і інтерпретує це в цифрові команди.

Для виконання команд достатньо лише наміри поворухнути пальцем, навіть якщо він не зрушить з місця. Завдяки цьому браслет підійде і людям з обмеженими можливостями. В ході тестів людина з вродженим дефектом кінцівки зміг керувати всіма пальцями віртуальної руки, а змусити стрибати в грі динозаврика вийшло і зовсім без єдиного руху:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прототип дозволяє набирати тексти сліпим введенням на будь-якій поверхні і розпізнає прості жести у віртуальній реальності. У майбутньому розробники розраховують розширити його можливості, щоб можна було повноцінно маніпулювати об’єктами в VR за допомогою природних рухів.

«За допомогою нейронних інтерфейсів ми намагаємося дозволити вам керувати машиною безпосередньо, використовуючи вихідні дані периферичної нервової системи, які пожвавлюють ваші руки і м’язи пальців», – розповів директор FRL Томас Рирдон.

За словами технічного директора Facebook Майка Шрепфер, браслет зможе працювати в тому числі з окулярами доповненої реальності компанії, але зараз обидва пристрої знаходяться на ранній стадії розробки, тому про терміни релізу говорити ще рано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.