Microsoft показала голографічний сервіс для спілкування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft представила цифрову платформу Mesh для роботи і спілкування в віртуальному просторі. Для створення свого 3D-аватара необов’язково мати спеціальну гарнітуру: ряд функцій буде доступний навіть користувачам смартфонів, а в подальшому компанія пообіцяла організувати «голопорт»: реалістичне тривимірне зображення співрозмовника, що з’являється прямо в кімнаті.

Платформа Microsoft Mesh орієнтована на поліпшення якості віртуальних зустрічей і може використовуватися для навчання, проведення онлайн-конференцій та віддаленої допомоги. Для взаємодії з 3D-контентом або один з одним в реальному часі користувачам необов’язково купувати гарнітуру доповненої або віртуальної реальності. При цьому технологія сумісна як з оригінальним аксесуаром Microsoft Hololens 2, так і з пристроями інших виробників. За словами розробників, технологія здатна створити у користувачів повне відчуття присутності .

Спочатку користувачі Mesh будуть представлені в форматі віртуальних аватарів, а пізніше розробники мають намір здійснити і фотореалістичну тривимірну «голопортацію» співрозмовників. Реалізація Microsoft Mesh почнеться з інтеграції в Microsoft Teams і Microsoft Dynamic 365. Очікується, що платформа буде затребувана інженерами, дизайнерами та представниками інших професій, а також геймерами: зокрема, Mesh вже підтримує популярну гру Pokemon Go.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз клієнтську програму Microsoft Mesh можуть випробувати тільки власники Microsoft Hololens 2 при реєстрації на платформі віртуальної реальності AltspaceVR. Терміни появи аналогічних рішень для смартфонів та інших пристроїв будуть оголошені пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.