Названа дата релізу першого гаджета Apple з Mini LED-дисплеєм

Чутки про плани Apple оснастити фірмову електроніку дисплеями, виготовленими за технологією mini-LED, підтвердило в своєму звіті корейське новинне агентство ET News. Журналісти не тільки заявили про готовність вендора випустити перший такий пристрій, але і назвали його модель, а також дату появи на ринку.

Згідно джерелу , постачальником дисплеїв з матрицями Mini LED для гаджетів Apple стане компанія LG Display. Очікується, що 12,9-дюймовий iPad Pro з новим типом екрану надійде на ринок вже в першому кварталі 2021 року, а пізніше аналогічний апгрейд отримають фірмові лептопи MacBook і моноблоки iMac.

Особливість нової технології – збільшене щодо існуючих рішень кількість світлодіодів підсвічування за рахунок зменшення їх розміру. У порівнянні з OLED-панелями такі дисплеї відрізняються підвищеною енергоефективністю, не уступаючи суперникам по характеристикам контрастності, яскравості і глибини чорного кольору.

На ринку вже присутні пристрої з новим типом екрану – наприклад, ноутбук MSI Creator і монітори TCL , але поки ця технологія не отримала широкого розповсюдження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.