AMD веде переговори виробником FPGA-матриць Xilinx

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія AMD, відома своїми процесорами і графічними рішеннями, незабаром може вийти на новий ринок. Посилаючись на доволі надійні джерела, видання Wall Street Journal стверджує, що чіпмейкер веде переговори про покупку Xilinx, головного конкурента Intel на ринку програмованих вентильних матриць (FPGA). За даними WSJ, сторони знаходяться в просунутій стадії переговорів. Іншими словами, ймовірність укладання угоди досить висока.

Xiling – це американська технологічна компанія, що спеціалізується на випуску програмованих вентильних матриць (FPGA). FPGA широко застосовуються в різних пристроях, включаючи споживчу електроніку, телекомунікаційному обладнані, спеціалізованих платах-прискорювачах для застосування в дата-центрах і різної робототехніці. В асортименті Xiling є найрізноманітніші FPGA-матриці, включаючи моделі з великим числом осередків, що випускаються під маркою Virtex UltraScale і конкурують з рішеннями Intel Stratix 10.

За підсумками неповного 2020 року Xilinx виручила $ 3,16 млрд, а в четвертому кварталі 2019 року дохід компанії становив $ 828 млн. Ринкова капіталізація Xilinx – близько $ 26 млрд. Галузеві спостерігачі роблять цілком логічне припущення, що покупка Xilinx обійдеться AMD приблизно $ 30 млрд. Тобто , якщо угода відбудеться, то вона безумовно стане однією з найбільших в історії поряд з недавньою покупкою ARM компанією NVIDIA за $ 40 млрд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.