Я не проти кохання з роботом: як технології змінили нас

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні більшість із нас живе подвійним життям: у реальному та віртуальному світі.

Без перебільшення можна сказати, що без цифрових технології не буде життя. Приблизно 95% просьюмерів (професійних споживачів) та 87% звичайних людей із 12 тисяч опитаних мають смартфон. Майже 6 із 10 респондентів кажуть, що розлучаються з ним, лише коли він заряджається. Аналітики iLife також з’ясували кілька інших фактів про те, як технології змінили нас.

Сьогодні більшість із нас живе подвійним життям: у реальному та віртуальному світі. При цьому більше чверті мілленіалів відчувають пригніченість та незадоволення тим, що їхнє реальне життя не таке чудове, як цифрове. Майже кожному п’ятому більше подобається його віртуальна особистість, ніж реальна.

Експерти передбачають, що найближчими роками з’являться Люди 2.0. Вони будуть лінивими та дурнішими за наявних людей. Зате для них буде звичне співіснування зі штучним інтелектом, з яким сьогодні в людства складні взаємовідносини через те, що машини загрожують масово позбавити людей роботи та змінити цілі індустрії. Дослідження показує, що люди не стільки бояться самих роботів, скільки того, що не зможуть відповідати вимогам часу. Адже навіщо потрібно буде думати про вирішення проблем, якщо це завдання можна перекласти на штучний інтелект.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Близько 25% опитаних вважають, що роботи заберуть контроль над суспільством, майже 15% переконані, що це ненадовго – роботи знищать нашу планету. Майже 33% опитаних впевнені, що збільшення кількості роботів прискорить технічний прогрес, завдяки чому люди зможуть звільнитися від рутини та більше віддаватися насолодженням. Понад 60% опитаних впевнені, що через роботизацію людство стане більш лінивим. Майже 56% вважають, що через нашестя машин зі штучним інтелектом люди зовсім розучаться мислити самостійно, а також втратять свою креативність.

Без роботів не обійдеться навіть суто людська справа – романтичні стосунки. Уже сьогодні 12% міленіалів вважають, що кохання до робота цілком можливе. А 25% переконані, що найближчими роками будуть нормальним явищем романтична любов та дружба з машинами. Це буде нескладно – 4 з 10 опитаних вірять, що скоро роботів стане майже неможливо відрізнити від живих людей.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.