Американці працюють над “вічною” батареєю

Американська компанія NBD створює акумулятор, який буде працювати на ядерних відходах і не зажадає заряджання близько 28 000 років.

Для того, щоб уникнути проблем з постійною підзарядкою батарей і їх зношеністю, розробники планують використовувати наноалмазні акумулятори. В якості основного енергоносія вони будуть використовувати радіоактивний графіт, що залишається після експлуатації на АЕС.

Про це повідомляє Косатка.медіа з посиланням на Energylivenews .

Очищаючи цей графіт, дослідники планують створювати радіоізотопи вуглецю-14 у вигляді алмазів. Структура речовини буде працювати як тепловідвід і напівпровідник, що дозволить збирати заряд і виводити його назовні. А звернув енергоносій в оболонку нерадіоактивного твердого алмазу вуглець-12, вдасться створити захист від радіоактивного випромінювання.

Передбачається, що ці батареї будуть безпечними для людей і мати значно більшу питому енергетичну щільність ніж звичайні літій-іонні батареї. Крім цього, в компанії прогнозують масштабування технології до розмірів акумулятора електромобіля, який прослужить близько 90 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я