Встановлено новий рекорд швидкості інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У деяких країнах швидкість інтернету в комерційних мережах може досягати 10 Гбіт / с. Для переважної більшості пересічних користувачів це недосяжні цифри. Однак технології не стоять на місці. Британські та японські фахівці розробили нову технологію, яка дозволила побити існуючий рекорд швидкості інтернету. 

Інженерам з Університетського коледжу Лондона спільно з японськими фахівцями з KDDI Research розробили нові технології, що дозволяють передавати більше інформації через існуючу оптоволоконну інфраструктуру. В результаті їм вдалося добитися швидкості інтернету 178 Тбіт / с, що приблизно на 20% перевищує попередній світовий рекорд в 150 Тбіт / с, встановлений японськими вченими, і більш ніж в 4 рази більше показників австралійських дослідників – 44 Тбіт / с . Повідомляється, що швидкості 178 Тбіт / с достатньо, щоб завантажити всю бібліотеку Netflix менш ніж за одну секунду.

«У той час як сучасні з’єднання хмарних центрів обробки даних здатні передавати до 35 терабіт в секунду, ми працюємо з новими технологіями, які більш ефективно використовують існуючу інфраструктуру і смугу пропускання оптичного волокна», – діляться підсумками експерименту дослідники.

Для досягнення рекордних значень інженерам вдалося збільшити смугу пропускання з традиційних 4,5-9 ТГц до максимальних 16,8 ТГц. З цією метою були створені шаблони комбінацій сигналів, що змінюють фазу, яскравість і поляризацію довжин хвиль. Подібний успіх був забезпечений завдяки об’єднанню декількох існуючих передових технологій підсилювачів в гібридну систему.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Учені підкреслюють, що нову розробку легко комерціалізувати і масштабувати до всього світового інтернету. Справа в тому, що модернізація оптоволоконних ліній не потрібно. Досить замінити підсилювачі, розміщені на відстані 40-100 кілометрів один від одного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.