Карти Google будуть показувати поширення лісових пожеж онлайн

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google в своєму блозі розповіла про розширення можливостей свого нового інструменту в сервісі Google Map. Мова йде про моніторинг пожеж.

Раніше ця функція тестувалася в штаті Каліфорнія (США). Зараз же вона доступна на всій території Сполучених Штатів.

Новий інструмент покаже площу загоряння, напрям поширення вогню, закриті автомобільні дороги, а також вкаже шлях для евакуації, який допоможе уникнути всіляких перешкод.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В компанії Google заявили, що розробка нового сервісу націлена на порятунок життів людей, які знаходяться в безпосередній близькості з осередком займання і на шляху поширення вогню. Також вони вважають, що такий інструмент стане корисним для аварійно-рятувальних служб, зайнятих на гасінні пожежі.

Використовуючи дані з супутників NOAA GOES і Google Earth Engine, Google створює цифровий багатокутник, щоб продемонструвати приблизну область впливу лісової пожежі в пошуку і на картах Google. Червоні точки – це області, охоплені вогнем.

Єдина проблема, яку озвучують розробники – необхідність підключення до інтернету для отримання актуальної інформації.

Як вже повідомлялося, поки функціонал працює тільки на території США, але в доступному для огляду майбутньому його планують розгорнути і в інших країнах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.