В Китаї навчилися ідентифікувати домашніх тварин по відбитку носа

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайські розробники повідомили про готовність технології «розпізнавання відбитків носа», яка призначена для ідентифікації домашніх тварин. Для цього зовсім не обов’язково тикати мордочкою домашнього вихованця в дисплей смартфона. Фактично, представлене рішення працює за схожими принципами з технологією розпізнавання облич людей, за тим винятком, що в якості основного параметра обраний малюнок носа тварини.

Про свої успіхи в цьому напрямку вже поділилася компанія Megvii Technology і один з підрозділів Alibaba Group.

Ніс у кожної тварини має неповторний малюнок, що дорівнює відбитку пальців людини. Метод ідентифікації за допомогою відбитка носа може стати альтернативою чіпування домашніх вихованців, про який власники тварин в Китаї відгукуються суперечливо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для ідентифікації досить сфотографувати кішку або собаку в анфас. Далі в справу вступають алгоритми нейромережі, які з високою точністю знімають малюнок носа вихованця навіть під кутом. З доказів роботи технології можна помітити, що наявність одягу та інших змін зовнішності не позначається на точності визначення. На поточний момент система успішно визначає тварину в 99% випадків. Таким чином можна швидко викликати картку домашнього вихованця.

Ідентифікація тварин, ведення карток і створення бази даних може бути корисним в різних сценаріях. Наприклад, при поході до ветеринара. Знайти втрачену домашню тварину в таких умовах буде набагато простіше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.