Розробники розповіли якою буде ОС Android 12

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні завершилась традиційна сесія «Ask Me Anything», яка проходила на популярному порталі Reddit. В рамках цього заходу представники компанії Google відповідали на найбільш цікаві питання користувачів. Розробники розповіли, яких функцій не слід чекати в Android 11, але вони неодмінно з’являться в Android 12. По-перше, в наступній версії операційної системи не буде скріншотів зі скролінгом, які би допомогли сфотографувати «довгий екран», наприклад, стрічку новин в соціальній мережі. По-друге, ведеться активна робота над оптимізацією системи резервного копіювання. Вона необхідна для створення бекапів. Обмеження в 25 МБ буде скасовано.

Компанія Google продовжує пошуки подовження автономності смартфонів. Тому розробники намагаються вирішити проблему агресивного закриття додатків у фоновому режимі. Американська компанія налаштована на конструктивний діалог з виробниками мобільних пристроїв. Вони мають відмовитись від використання екстремальних методів завершення робочого сеансу.

Розробники продовжать удосконалювати систему управління смартфоном жестами. Android 12 подарує ще більше свободи лаунчерам від сторонніх розробників. Це означає, що функціонал програмних оболонок значно зросте.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.