Facebook показала концепт робочого місця майбутнього з VR

Facebook показала концепт робочого місця майбутнього з VR
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання доповненої і віртуальної реальності дозволить людині отримати «краще від двох світів», вважають в компанії.

Facebook поділилася в блозі, як могла б виглядати віддалена робота в майбутньому. Компанія планує створити за допомогою AR- і VR-інструментів «суперпродуктивне» робоче місце в «змішаній реальності».

Поєднуючи нові пристрої, наприклад, для відстеження рухів рук, зі звичними пристроями типу клавіатури і мишки, людина зможе отримати «краще від обох світів», вважають в Facebook.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У демонстраційному відео людина в VR-шоломі використовує звичайну клавіатуру для виведення даних на віртуальні дисплеї і керує ними за допомогою жестів. У нижній частині поля зору користувача помітна панель керування.

Щоб людина могла працювати у віртуальному просторі і одночасно бачити кімнату, на VR-гарнітурі Oculus Rift або Quest, які виробляє компанія, встановлені камери, уточнює The Verge.

Віртуальне робоче місце буде гнучким і безмежним, що дозволить командам і користувачам створювати робоче середовище з будь-якої точки світу. Як приклад Facebook показує VR-платформу Oculus, в якій можна перемикатися між декількома екранами: наприклад, соцмережами, відео, пошукачем.

У віртуальному просторі колеги зможуть спілкуватися за допомогою своїх аватарів – вони здатні точно передавати емоції звичайної людини. Створювати їх допоможе, наприклад, ШІ-інструмент Codec Avatars, відзначають в компанії.

Декілька днів тому, на онлайн-нараді зі співробітниками глава Facebook Марк Цукерберг заявив , що протягом 5-10 років планує перевести половину штату компанії на віддалену роботу. Це, зокрема, допоможе залучити в компанію нових талановитих співробітників, які не хотіли переїжджати в велике місто через роботу, розповів Цукерберг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.