Реальний тест бездротової зарядки Huawei Mate 30 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогоднішній день найшвидші варіанти бездротових зарядок мають потужність близько 30 Вт. Якщо точніше, у Xiaomi і Oppo є 30-ватні ЗП, а у Huawei — 27-ватний.

Останній підтримується смартфоном Mate 30 Pro, і фахівці джерела вирішили перевірити, наскільки ж в реальних умовах швидким виявляється подібний варіант зарядки.

Вони порівняли рідний мережевий ЗП Huawei потужністю 40 Вт, бездротову зарядку потужністю 27 Вт і універсальний ЗП стандарту USB Power Delivery, який в разі флагмана Huawei працює з потужністю 12 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вийшло, що в першому випадку на зарядку смартфона від 0% до 100% пішло 66 хвилин, у другому — 90 хвилин, а в третьому — 124 хвилини. Тобто бездротова зарядка дійсно швидка. Це, до речі, заодно і камінь в город OnePlus, глава якої багато років твердив, що вони не наділяють свої смартфони бездротовою зарядкою, тому що вона занадто повільна. Нагадаємо, у новітніх флагманів компанії потужність провідної зарядки — 30 Вт.

Повертаючись до тестів, джерело також перевірив, як взагалі відбувається процес зарядки. Вийшов ось такий графік:

Як можна бачити, за півгодини з фірмовою 40-ватною зарядкою Mate 30 Pro набирає майже 70% , з бездротовою зарядкою – близько 48%, а зі звичайним ЗП — лише 30%.

Так що можна констатувати, що топові бездротові зарядки на сьогоднішній день швидше багатьох провідних швидких зарядок.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.