OnePlus відключить унікальну функцію OnePlus 8 Pro протягом тижня

OnePlus відключить
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого тижня темою обговорення стала цікава функція камери OnePlus 8 Pro, що дозволяє просвічувати тонкі предмети, отримуючи досить цікаві сценарії зйомки (він же Autumn Filter).

Вийшов в якійсь мірі “бюджетний рентген” в кишені користувача. Однак незабаром ця унікальна опція OnePlus 8 Pro буде відключена шляхом релізу нової збірки ПЗ, яка вийде протягом тижня.

Про це повідомила сама компанія в китайських соціальних мережах. Причина – занепокоєння користувачів питаннями приватності. Оскільки питання безпеки для OnePlus є пріоритетними, компанія змушена тимчасово виключити цю здатність з арсеналу OnePlus 8 Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Конкретна причина цієї стурбованості описана виробником вельми обтично:

“грунтуючись на відгуках користувачів, ми виявили, що в специфічних умовах навколишнього середовища може спостерігатися невеликий ефект перспективи при впливі на деякі матеріали на дуже близьких відстанях”.

Крім того, в повідомленні йдеться про

“безліч помилкових описів здібностей цього об’єктива і фейкові зображення в соціальних мережах, які породжують атаки на користувачів Weibo”.

Судячи з усього, мова йде про те, що частина користувачів поширюють інформацію про те, що OnePlus 8 Pro вміє просвічувати одяг, що дозволяє “показати все, що приховано”, а це явно не входило в плани розробників, які створили цей Autumn Filter.

Чи працює це насправді, ми не знаємо, але зате ми бачимо, як пристрій справляється з тонованими склом і сонцезахисними окулярами. Лякаюче прекрасно!

OnePlus відключить "бюджетний рентген" OnePlus 8 Pro протягом тижня

Втім, OnePlus чує і позитивні відгуки. Компанія пообіцяла знайти спосіб впоратися з усіма питаннями приватності і повернути Autumn Filter в наступних прошивках для OnePlus 8 Pro. Ось тільки питання про те, чи зможе OnePlus запобігти портуванню цієї можливості ентузіастами, залишається відкритим.

У будь-якому випадку розробники принесли свої вибачення за ситуацію, що склалася і пообіцяли суворіше ставитися до тестування подібних фішок.

OnePlus відключить "бюджетний рентген" OnePlus 8 Pro протягом тижня
Приклад того, для чого створювався Autumn Filter

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.