Смартфони

Офіційно: Названо смартфони які не оновлять до прошивки MIUI 12

Share

Вже до кінця червня 2020 року вийде фінальна версія операційної системи MIUI 12, заснована на Android 9 або Android 10, в залежності від конкретної моделі телефону.

Проте, дана платформа вийде далеко не для всіх моделей мобільних пристроїв, а тільки для деяких, випущених переважно за останні три роки. Більш старі моделі вирішили списати з рахунків, тобто не оновлювати їх до нової операційної системи.

Через це всі ці телефони так і залишаться як і раніше працювати на базі MIUI 11, тобто прошивки, доступною в фінальному остаточному вигляді зараз, а перебуває вона в такому статусі вже цілих півроку. Крім того, для всіх застарілих телефонів припиниться випуск патчів для системи захисту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Без цих самих патчів для захисту смартфонів вони виявляться уразливими перед шкідливим програмним забезпеченням, що, в свою чергу, дуже негативно позначиться на надійності таких, тому що новітні віруси і трояни можуть в них проникнути, а це не обіцяє нічого хорошого користувачеві подібного мобільного пристрою.

Як вдалося з’ясувати, до прошивки MIUI 12, а також будь-яких новіших, на кшталт MIUI 13 в 2021 році, не оновляться смартфони Redmi Note 4X, Redmi 4X, Redmi Note 5A, Mi 5C, Mi Max 2, Mi Note 2, Mi Mix, Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 5 Plus, Mi 5X, Redmi 5A і Redmi 5, а також планшет Mi Pad 3. Всім власникам таких варто змиритися з тим, що вони продовжать працювати на MIUI 11, або ж задуматися про покупку нового електронного пристрою, тим більше що таких в даний час у продажу украй багато.

Інформацію про те, що дані смартфони визнали застарілими, повідомило видання ITHome, причому, як стверджується, даний список виходить від самої Xiaomi, так як вона поставила хрест на подальшому випуску нового ПО для цих моделей мобільних пристроїв, вкрай сильно застарілих за багато років перебування на ринку.

Практично всі електронні пристрої з даного списку були випущені більше трьох років тому, в зв’язку з чим за весь час перебування в продажу вони вкрай сильно застаріли як по частині зовнішнього вигляду, так і по частині технічного оснащення, в повній мірі втративши свою привабливість.

Не виключено, що в недалекому майбутньому компанія Xiaomi сама офіційно оголосить про те, що ті чи інші моделі телефонів вже ніколи не отримають прошивку MIUI 12.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    США хоче обмежити Китаю доступ до найрозвиненіших моделей ШІ

    Агентство Reuters, посилаючись на власні джерела, пише, що США розглядають можливість обмеження доступу Китаю до…

    09.05.2024

    Незабаром будильник знову запрацює на iPhone

    Якщо ви проспали важливу зустріч або пропустили будильник останнім часом, це може бути не зовсім…

    09.05.2024

    Легендарний Nokia 3210 перезапустили в новому вигляді

    Компанія HMD Global, яка володіє правами на бренд Nokia, оголосила про переробку культового мобільного телефону…

    09.05.2024

    5 недорогих планшетів на Android, які варто купити у 2024 році

    Основні вимоги до сучасних планшетів на Android - це певні функції та достатня продуктивність, а…

    09.05.2024

    Новий Google Pixel 8a можна буде знайти навіть якщо батарея розрядиться до 0%

    Смартфон має унікальну особливість, яку можна знайти навіть після того, як акумулятор повністю розрядився. Ця…

    09.05.2024

    В мережу потрапили нові деталі про дисплей та акумулятор vivo X100 Ultra, X100s, X100s Pro

    vivo офіційно представить X100s, X100s Pro та X100 Ultra наступного понеділка, 13 травня. Нещодавно була…

    09.05.2024