Redmi може випустити дешевий 5G-смартфон вже в цьому місяці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Генеральний менеджер компанії Redmi, Лу Вейбінг, опублікував на Weibo (китайський аналог Twitter) інформацію про те, що бренд готує “нові сюрпризи” цього місяця, але схоже на те, що один інформатор вже розкрив нам їх. 

Digital Chat Station розповів, що компанія покаже нам смартфон Redmi 10X 4G, Redmi 9 або 10 і новий смартфон Redmi, який отримає чіпсет MediaTek Dimensity 800. Redmi 10X 4G, скоріш за все, стане китайською версією Redmi Note 9, а Redmi 9/10 будуть логічним продовженням бюджетної номерної серії компанії. А от останній смартфон, який отримає чіпсет MTK Dimensity 800, справді цікавий, оскільки це означає, що він буде підтримувати роботу в мережах п’ятого покоління. 

Dimensity 800 – це середньобюджетний чіпсет MediaTek з підтримкою 5G, виготовлений по 7нм техпроцесу. Він восьмиядерний, а компоновка в нього досить схожа на інших представників цього класу чіпсетів – чотири потужні ядра Cortex-A76 та чотири енергоефективні Cortex-A55, в нього входить також графічний адаптер Mali-G77 MP4. На ринку цей чіпсет конкурує з Qualcomm Snapdragon 765, Kirin 820 5G та Exynos 980, і серед них всіх, як не дивно, саме MediaTek показує себе найкраще у синтетичних тестах продуктивності, а завдяки найновішому техпроцесу ще й досить енергоефективний. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше вже були витоки інформації від інсайдера ITHome, який кілька місяців назад опублікував інформацію про вихід смартфона Redmi з 5G за ціною 226 доларів вже в липні. Цілком можливо, що смартфон Redmi на MediaTek Dimensity 800 та модель, про яку згадував інформатор ITHome – одна й та сама модель. Якщо це справді так, то досить скоро ми зможемо побачити найдешевший смартфон Redmi з 5G, оскільки зараз найдешевшим є Redmi K30 5G, який коштує 280 доларів (він, на жаль, так і не вийшов на міжнародному ринку).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.