Apple і Google не зможуть відстежувати людей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанії Apple і Google створили додаток, який відстежує контакти. Однак після пандемії корпорації не зможе стежити за людьми, оскільки для відключення функції досить деактивувати Bluetooth.

На час карантину через коронавірус компанії Apple і Google розробили спеціальний додаток, який допомагає людям захиститися від потенційної загрози. Користувачі програми періодично вносять інформацію про стан свого здоров’я. Якщо людина захворіє, то всім контактним особам буде відправлено повідомлення про необхідність пройти тест і самоізолюватись. Причому додаток передає інформацію не тільки особи зі списку контактів, а й тим, хто просто контактував з хворим на вулиці або, наприклад, в кафе.

Програма в режимі реального часу відстежує всі смартфони в радіусі дії і запам’ятовує їх ідентифікатор. У разі небезпеки за допомогою інтернету додаток може попередити всіх, хто був поруч з хворим, про небезпеку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак у даній технології є противники.

Американська правозахисна організація впевнена, що додаток необхідно видалити після закінчення пандемії коронавірусу. Справа в тому, що зловмисники можуть скористатися програмою в своїх особистих цілях. Сам додаток побудовано на довірі, тому він може працювати тільки під час кризи, оскільки люди усвідомлюють всю масштабність проблеми і надають інформацію про себе добровільно. В

се ж в нормальному житті програма вразлива і може привести до втрати конфіденційних даних. Щоб зірвати себе від сторонніх очей, необхідно просто відключити Bluetooth і телефон перестане збирати і передавати інформацію, тому Apple і Google не зможуть відстежувати людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.