Helio G85 – який процесор отримав Redmi Note 9?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора компанія Xiaomi в рамках своєї презентації показала нам декілька нових смартфонів: Xiaomi Mi Note 10 Lite, Redmi Note 9, а також міжнародні версії Redmi Note 9S та Redmi Note 9 Pro. Якщо дві останні моделі майже нічим не відрізняються від моделей, які показали раніше в Індії, то Xiaomi Mi Note 10 Lite та Redmi Note 9 компанія показала вперше. 

Xiaomi Mi Note 10 Lite – по суті, той самий Xiaomi Mi Note 10, але зі спрощеною основною камерою, а от Redmi Note 9 вже цікавіший, і в першу чергу фанатів зацікавила нова платформа MediaTek Helio G85, оскільки це її дебют. 

Компанія MediaTek загалом показує себе дуже непогано протягом останнього року, випустивши хороші бюджетні Helio G70 та G80, дуже потужну середньобюджетну платформу Helio G90T, а також субфлагманські Dimensity 800 та Dimensity 1000. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова платформа Helio G85 була багатообіцяючою з самого початку, враховуючи успіх інших чіпсетів MediaTek, які в модельному ряду розташовані поруч з нею – Helio G80 та G90T. Досить дивно, що на момент написання статті цієї платформи немає на офіційному сайті компанії. 

В склад центрального процесора чіпсета входять два продуктивні ядра Cortex-A75 з частотою 2 ГГц, шість енергоефективних ядер Cortex-A55 з частотою 1.8 ГГц та графічний адаптер Mali G52 MP2. Що цікаво, у Helio G80 така сама компоновка, але частота графічного адаптера не 1000, а 950 МГц, тобто Helio G85 відрізняється лише розігнаним графічним адаптером. 

Поки що це єдине, що відрізняє платформи, але тоді причина створення моделі з окремим, вищим номерним індексом незрозуміла і не вписується в логіку неймінгу компанії, оскільки та ж платформа Helio G90 отримала розігнану версію “T”, а не окрему, з номерним індексом 95. Скоріш за все, між G80 та G85 мають бути інші відмінності, про які нам стане відомо після публікації офіційного прес-релізу про новий чіпсет на сайті MediaTek. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.