Xiaomi визнала 15 моделей смартфонів застарілими. Що їх чекає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники відмовляються від підтримки старих застарілих моделей мобільних пристроїв через декілька причин, головними серед яких є бажання заощадити гроші на подальшому випуску нового ПЗ, на що йдуть значні ресурси, бажання змусити користувачів старих смартфонів купити нові, а також, крім того, вже досить старе застаріле «залізо», через якого нова операційна система насправді може працювати некоректно, нехай зазвичай нічого такого і не відбувається.

Всі ті смартфони, які компанія Xiaomi визнає застарілими, більше вже не оновлюються, тобто, простіше кажучи, всі вони гарантовано не будуть оновлені до прошивки MIUI 12, реліз якої в фінальному вигляді відбудеться вже в найближчі два місяці.

Разом з припиненням підтримки за частиною програмного забезпечення смартфони Xiaomi не отримуватимуть навіть оновлення для системи захисту, тому через якийсь час фірмові телефони китайського бренду стануть вкрай уразливими перед різним шкідливим програмним забезпеченням, якого зараз, в даний час, на ринку вкрай багато.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі офіційно визнані застарілими моделі смартфонів продовжать працювати на тих версіях прошивки MIUI, на яких вони працюють. Нове ПЗ для всіх цих моделей вийде лише в разі крайньої необхідності, наприклад якщо телефони почнуть масово виходити з ладу або якщо в прошивці таких виявиться критичний пролом, через який їх можна віддалено зламати.

Як стало відомо, програмної підтримки позбулися такі моделі мобільних пристроїв китайської корпорації, як Redmi Note 4X, Redmi 4X, Redmi Note 5A, Mi 5C, Mi Max 2, Mi Note 2, Mi Mix, Mi Mi 5s, Mi Mi 5s Plus, Redmi 5 Plus, Mi 5X, Redmi 5A і Redmi 5, а також планшетний комп’ютер Mi Pad 3. Можна легко помітити, всі ці гаджети є вже дійсно застарілими, тому що випущені вони були багато років тому, за які вони вкрай сильно застаріли і в повній мірі втратили свою колишню привабливість.

В недалекому майбутньому, поза будь-якими сумнівами, і багато інших телефонів Xiaomi визнають застарілими. Такими можуть виявитися моделі Mi Play, Redmi 6A, Redmi 6, Mi Note 3, Redmi Note 5, Mi 6X, Redmi 6 Pro і багато інших, випущені на ринок ще багато років тому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.